David Hellenius nya besked om planerna – så blir framtiden i tv-rutan: ”Tanken är faktiskt…”

Han fyllde nyligen 50 år, men David Hellenius ser inget slut på karriären ännu. Han har fortfarande många planer för framtiden.

Samtidigt är han medveten om att det kan gå fort i underhållningsbranschen.

– Man blir äldre och det kommer absolut komma en dag då man äntligen är klar själv eller att någon annan tycker att man är det, säger han i Aftonbladet.

Tillsammans med kollegan Tilde de Paula Eby gjorde David Hellenius debut på TV4 1997, då de båda ledde ”Fredagspuls”.

Men det riktigt stora genombrottet dröjde några år. Ihop med parhästen Peter Magnusson gjorde han ”Pyjamas” strax efter millenieskiftet och de ledde även ”Idol 2004” ihop. Året efter producerade de klassiska satir- och humorprogrammet ”Hey Baberiba” med Christine Meltzer.

Läs mer: David Hellenius fyller 50 år – så saftig är folkkäre tv-profilens lön

Mellan 2006 och 2020 var David programledare för hyllade TV4-programmet ”Let’s Dance”, han har haft sin egen talkshow ”Hellenius hörna” sedan 2010 och han är just nu frontpersonen för ”Masked Singer Sverige”.

David Hellenius
David Hellenius. Foto Anders Wiklund/TT

Med sina nio (!) utmärkelser som landets bästa manliga programledare på Kristallen-galan har David Hellenius verkligen gått och blivit en av de allra största inom tv-branschen.

”Visste inte om jag skulle halta”

Nyligen fyllde han 50 år. Han firade med familjen i soliga Spanien. Sedan många år är han gift med frun Renée Nyberg, 57, och de har sonen Leo, 17, ihop. Renée har även två barn från ett tidigare förhållande.

– Det kanske är första gången som jag tänker på hur fort tiden går. Det kanske är ett tråkigt svar, men det som är positivt är ju att man får vara frisk och att alla runtomkring mig också är det. Men jag går fortfarande bra och har inga krämpor. När jag gick upp i morse visste jag inte om jag skulle halta. Men dagen är inte slut än. Haha!, säger David till Aftonbladet.

Han är även skådespelare och har varit med i flera stora, svenska rullar. ”Sommaren med Göran”, ”En gång i Phuket”, ”Micke & Veronica”, ”Lyckligare kan ingen vara” och nu senast ”Ett sista race”.

Den sistnämnda filmen regisserades av Edward af Sillén och var en stor biosuccé vid jul 2023.

Där spelade David Hellenius huvudrollen mot Elsa Öhrn och Malin Åkerman.

David Hellenius om framtiden

Nu avslöjar Hellenius att det planeras för en uppföljare. Han vet således vad han kommer att göra framöver.

– Tanken är faktiskt att vi ska göra en till film, ”Ett sista race 2”. Den första har ju gått så bra och var etta på biotoppen, säger han.

I övrigt fortsätter han att jobba vidare med sina stora tv-produktioner. Det blir också en hel del arbete ihop med frun Renée.

Renée Nyberg och David Hellenius är ett riktigt starkt tv-par. Foto: Stina Stjernkvist/TT, Pontus Lundahl/TT

Han lämnar också ett besked för när hans karriär kan tänkas ta slut.

– Vi jobbar ihop rätt mycket och hjälper varandra med programmen. Dessutom har vi också ett produktionsbolag och är med på varandras möten. Men det är bara roligt att jobba tillsammans och det är klart att jobbsnacket och det vanliga snacket flyter ihop. Jag håller gärna på så här ett tag till. Men man blir äldre och det kommer absolut komma en dag då man äntligen är klar själv eller att någon annan tycker att man är det, säger han.

Du är grym, David! Behärskar så många olika saker – du är lika bra som programledare, skådespelare och komiker.

Alltid kul att se dig på tv eller på vita duken. Hoppas på mer i framtiden.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev