Foto: TT/TV4, Youtube

David Lindgrens tårar med hustrun Kristina – berättar nu om glädjebeskedet tillsammans

Efter intensiva Let’s dance-perioden.
Nu tar programledaren David Lindgren sikte mot nästa utmaning – tillsammans med hustrun Kristina.
– Hon har jobbat väldigt hårt för att komma till den här punkten, säger David till Hemmets journal.

Det har varit en intensiv tv-vår för folkkäre artisten och programledaren David Lindgren.

Som programledare för Let’s dance har han synts inför miljontals tv-tittare på bästa sändningstid i nio lördagar i rad. Han tog som bekant över ett av TV4:s mest prestigefyllda programledaruppdrag efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby. Tillsammans med kollegan Petra Mede lotsade David tittarna genom dansdramat som avgjordes med en makalös show i lördags där till slut Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem segern.

LÄS MER: TV4:s besked om Petra Mede och David Lindgren i Let’s dance – framtiden för programledarna

Katja Lujan Engelholm, Anis Don Demina, David Lindgren, Petra Mede, Filip Lamprecht och Linn Hegdal. Foto: TV4

Nu väntar nya utmaningar för David Lindgren – som kan se fram emot att få arbeta tillsammans med sin älskade hustru Kristina Lindgren.

De båda har många gånger setts tillsammans i diverse sammanhang. Det har bland annat handlat om sånginsatser i direktsända tv-produktioner som ”Lotta på Liseberg”.

Men nu väntar en annan spännande show där både David och Kristina har fått ledande roller!

David Lindgren var redan klar för musikalen ”Saturday night fever”, som egentligen skulle satts upp på Chinateatern i Stockholm redan ifjol men sen dess skjutits upp på grund av coronapandemin.

GÖTEBORG 2017-02-03 Programledarna Hasse Andersson, Clara Henry och David Lindgren på scen vid genrepet inför deltävling ett i Melodifestivalen 2017 i Scandinavium i Göteborg på fredagen. Foto: Jessica Gow / TT

Nu står det klart att uppsättningen fått ett nytt premiärdatum i början av november.

David hade redan blivit erbjuden den manliga huvudrollen, och Kristina trodde därför att det var kört för henne att också få medverka i en roll. Även hon är ett stort fan av musikalen och hon drömde om att få en roll – men efter en intensiv provspelsperiod landade hon till slut rollen.

Till parets stora glädje.

– När Kristina fick rollen började vi gråta båda två. Hon har jobbat väldigt hårt för att komma till den här punkten. Tidigare har hon alltid fått göra mindre roller eller hoppat in som ersättare till huvudrollsinnehavare men aldrig varit förstahandsvalet för huvudrollerna. Därför kändes det så bra att hon markerade att hon ville ha den här rollen och också i slutändan fick den, säger David Lindgren till Hemmets journal.

För Kristina Lindgren var det direkt avgörande att få rollen tack vare sina egna meriter.

– Nej, för mig är det superviktigt att känna att jag får roller för att jag har förtjänat dem, inte för att jag är Davids fru. Ibland har jag varit rädd för att folk inte ska se vad jag är kapabel till utan bara betrakta mig som ett bihang till David, säger Kristina.

Efter en coronaperiod där många föreställningar blivit uppskjutna i kultur- och nöjesbranschen kommer både David och Kristina från en period med mycket hemmatillvaro.

– Vi sa väldigt tidigt till ­varandra att vi skulle försöka njuta av den här tiden med ­familjen. Det kändes som en för­mån att få vara hemma med barnen. Men när barnen efter sommaren började i förskolan och skolan igen blev det tyngre att inte ha något arbete att gå tillbaka till.

Men nu kan både David och Kristina Lindgren se fram emot att stå på scenen igen!

”Saturday night fever”-föreställningen sätts upp på Chinateatern i Stockholm senare i höst, om pandemiläget tillåter. Premiär blir 4 november och i rollerna syns även tidigare Alcazar-medlemmen Andreas Lundstedt, skådespelaren Kajsa Ernst (”Masjävlar”, ”Järnets änglar”) och Samuel Fröler från SVT-klassikern ”Skärgårdsdoktorn”.

– Nu måste vi få börja hoppas & tro att vi ska få träffas & underhållas & gå på musikal! Vi är kommer att vara redo att sjunga, dansa & berätta en fantastisk historia om en kille som älskar att dansa. Hoppas verkligen att vi ses i höst, skriver David på sin Instagram.

Här kan man se hur det såg ut när David och Kristina gästade Bingolotto för några år sedan:

Dela gärna vidare inlägget för att önska David och Kristina lycka till!