David Sundins hårda krav på TV4 – uppgörelsen med Babben i kulisserna: ”Bara intressant om…”

”Bäst i test” har bytt från SVT till TV4 – i övrigt är det mesta sig likt. När programmets domare David Sundin fick reda på att det skulle ske ett kanalbyte hade han ett krav på sin nya arbetsgivare för att skriva på kontraktet.

I många år har ”Bäst i test” varit ett av SVT:s absolut populäraste program. Efter sju säsonger på samma kanal har nu programmet – en svensk variant på brittiska ”Task master” – köpts över av konkurrenten TV4.

Det är ett kanalbyte som många på förhand varit väldigt skeptiska till.

Så även programmets klarast lysande stjärna, domaren David Sundin, 47.

Bäst i test, David Sundin, Babben Larsson
David Sundin och Babben Larsson i ”Bäst i test”, här i SVT. Foto: Ulrika Malm/SVT

Kom inte som en överraskning

Den före detta reklamaren och bloggaren ändrade bana i livet för tio år sedan när han gick en komikerkurs och började med stand up. Sedan dess har han synts som komiker i tv och gjort en hel del andra jobb inom branschen. Inte minst som programledare för bland annat ”Melodifestivalen” och som skådespelare i ”Se upp för Jönssonligan”.

Mest känd är han kanske ändå för sina insatser i ”Bäst i test”.

I en intervju med Expressen berättar David Sundin om hur han reagerade när han fick reda på att programmet skulle köpas upp av TV4.

– Det var ju inte som att jag fick veta det en dag helt plötsligt. Vad ska jag säga här… Jag hade ju inte behövt vara på ”Fyran” om jag inte ville, säger han.

Egentligen ville alla inblandade att programmet skulle få leva vidare på SVT och att allting skulle få vara precis som det brukar.

– Vi ville allra högsta grad att allt skulle vara som vanligt och fortsätta på SVT. Men när det helt enkelt inte gick eftersom SVT inte kunde matcha kostnaden (för rättigheterna), så blev det TV4, säger han.

Läs mer: Babben Larsson förkrossad efter Marie Nilsson Linds död – viktiga vänskapen i alla år

Davids krav på TV4

David Sundin erkänner att det kommer kännas väldigt konstigt att det plötsligt blir reklampauser mitt i programmet, men påminner samtidigt om att ”väldigt få saker i livet är gratis”.

Alternativet till att låta TV4 ta över rättigheterna var enligt honom att låta ”Bäst i test” dö ut helt. Då blev valet enkelt.

Samtidigt avslöjar han att han hade ett sorts krav på kanalen innan han skrev på något avtal.

– När TV4 kom på tal, så sa vi att det bara var intressant om det fick vara som vanligt, säger han.

David Sundin
David Sundin hade ett krav på TV4 för att han skulle vara intresserad. Foto Claudio Bresciani/TT

Det betydde att han ville att tittarna skulle ”känna igen sig” i programmet, men framför allt att han ville att Babben Larsson skulle få fortsätta leda ”Bäst i test”.

Programledarduon gick ihop i en pakt kan man säga. En paketdeal.

TV4 gick med på kravet.

Dags för premiär

Nya ”Bäst i test” har premiär i dag, fredag, den 12 januari på TV4. Programmet sänds kl. 20.00-21.30.

Nytt för i år är att det är fem fasta deltagare med i varje avsnitt snarare än fyra fasta plus en ny gäst i varje avsnitt.

Gästtestarna är komikern/skådespelaren Johan Petersson, skådespelaren Maria Lundqvist, youtubern och programledaren Mauri Hermundsson, youtube- och podcastprofilen Behrouz ”Berra” Badreh och komikern/skådespelaren Charlotta Björck.

Det ska bli jättespännande att se nya ”Bäst i test” på TV4.

Är ni också laddade? Skriv gärna en kommentar på Facebook och gilla-markera och dela artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev