Doktor Mikael talar ut om sorgen med Lotta Engberg – ärliga orden om stödet: ”Ledsen att man…”

När kapellmästaren Curt-Eric Holmquist gick bort för en tid sedan hamnade vännen Lotta Engberg i en djup sorg.

Men hon var inte ensam. Som stöd i sorgen fanns kärleken Mikael Sandström.

– Man stöttar alltid varandra i stort och smått. Och det här var stort, säger Mikael Sandström till Expressen.

Sedan i våras bor Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg tillsammans i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. För Mikael har det även tillfört en viss smidighet när han under de senaste veckorna medverkat i sommarupplagan av ”Bingolotto” som spelas in i samma stad. Dessutom har han nära till Lottas jobb.

Under måndagens ”Lotta på Liseberg” var Mikael ”Soldoktorn” Sandström på plats för att heja fram kärleken, tillika programledaren, Lotta Engberg. Lotta sken som en sol genom hela kvällen medan Mikael sjöng med i publiken.

Mikael Sandström
Foto: TV4

Hyllade vännen

Men veckan innan var det ett litet annat tonläge som präglade, i alla fall inledningen av, programmet från Liseberg. Sändningen inleddes då med att hedra Lottas bortgångna vän Curt-Eric Holmquist, 73, som haft en stor roll i programmets historia.

Curt-Eric var en kapellmästare men en gedigen tv-historia och syntes ofta vid Lottas sida när de tillsammans satte färg på Liseberg. Men i mitten av juli kom det tragiska beskedet att Curt-Eric lämnat jordelivet. 

– Jag är jätteledsen. Han var min mentor och har funnits med under hela min musikaliska karriär. Han har lärt mig så fruktansvärt mycket. Efter alla år blev vi väldigt, väldigt nära varandra. Musiksverige gråter, sa Lotta Engberg då till GT

Lotta Engberg
Foto: TV4

Doktor Mikaels stöd

Lotta och Curt-Eric var mer än bara kollegor. De var vänner och umgicks även utanför programmet. Sorgen blev stor men en viss tröst för Lotta i allt det mörka var att hon inte var ensam.

Doktor Mikael blev ett stöd i sorgen för Lotta och tillsammans kunde Lotta ventilera alla jobbiga tankar.

– Man stöttar alltid varandra i stort och smått. Och det här var stort, säger Mikael Sandström till Expressen och fortsätter: 

– Jag har stöttat med det jag kan och med information om hans tillstånd. Det tror jag nog att Lotta har uppskattat, det är jag alldeles säker på. 

Besökte Curt-Eric

Mikael berättar för tidningen att paret besökte Curt-Eric en tid innan han gick bort. 

– Grejen är när man är ledsen att man inte är det hela tiden. När tankarna kommer på en. Att vara två och vara nära då. Helt plötsligt kommer en association så tänker man på en speciell situation, först så blir man kanske glad och sen ledsen. Då vill man prata om det. Att finnas då är väldigt bra, berättar Mikael för Expressen.

Lotta Engberg, Mikael Sandström
Foto: TV4

Vila i frid Curt-Eric. Ta hand om varandra! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!