Doktor Mikaels beslut med Lotta Engberg – efter första mötet

Det har varit en stor snackis under hela våren och för en tid sedan blev äntligen den första dejten av mellan Doktor Mikael och Lotta Engberg.

Nu berättar tv-doktorn om planen med Lotta.

– Kärlek tror jag inte man kan stoppa, säger han till Expressen.

Det har varit en minst sagt hektisk vår för vår allas Doktor Mikael Sandström.

Tidigare under året var han upprymd inför att få vara med i Let’s Dance men den resan blev inte långvarig.

Efter bara en dans fick tv-doktorn säga hejdå till programmet för att istället fokusera på att hjälpa sjukvården i coronakrisen.

– Det var av rent solidariska skäl jag hoppade av ”Let’s dance”. När jag först fick en förfrågan från kollegorna om att komma tillbaka svarade jag helst inte. Någon vecka senare fick jag en förfrågan igen. De var desperata, orkade inte och frågade om jag kunde hjälpa till. Då blev det väldigt enkelt, har han tidigare sagt till Expressen.

Han berättade då vidare att han har fått jobbat många övertidstimmar och att det har varit riktigt tufft i sjukvården.

Men allt har inte varit dåligt detta år.

LÄS MER: Därför försvinner Doktor Mikael från ”Nyhetsmorgon” – nu berättar han varför

Första mötet med Lotta

Lotta Engberg som visade stort intresse för Doktor Mikael och berättade hon kunde tänka sig en dejt med honom, blev till slut av.

Efter inviten berättade Doktor Mikael att han blev glad över att få höra om Lottas intresse för honom och att han gärna skulle vilja träffa henne.

Nu berättar han om planen tillsammans med Lotta efter deras första möte.

– Vi pratar om alla möjliga ting, det är det som är så trevligt. Allt är otvunget och man hoppa från ämne till ämne. Vi kommer ju från väldigt olika världar: jag kommer från en sjukvårdsvärld och hon från en dansband- och kändisvärld. Vi är nog inte så olika som personer, men livet har format oss olika på grund av vår bakgrund, då möts man och det blir väldigt lätt att prata, säger han till Expressen.

LÄS MER: Doktor Mikaels plötsliga karriärbyte – efter åren på TV4: ”Fick blodad tand…”

”Inte vad jag söker”

Och om frågan på om de kan bli ett par i framtiden är Doktor Mikaels svar glasklart.

– Om jag inte trodde det så vore jag en idiot. Vid min ålder kan one night stands förvisso uppkomma, men det är inte vad jag söker. 

Men det finns en sak som stoppar Doktor Mikael.

– Jag tycker jättemycket om henne. Sen får jag se om jag kan tillåta mig själv att bli kär. Kärlek tror jag inte man kan stoppa, men det är en större sak än det vi har just nu. Vi får väl se.