Efter infekterade bråket – Krister Henrikssons kontring till Alex Schulman: ”Jag har…”

Krister Henriksson och Alex Schulman har brutit sitt samarbete.

Enligt Schulman beror det hela på en konflikt. Nu svarar Krister Henriksson, rapporterar Expressen.

Han har gjort allt från Wallander-filmerna till tv-serier som Rederiet, Hamilton och Den gråtande ministern.

Dessutom har den folkkäre skådespelaren Krister Henriksson, 75, sedan tidigt 1990-tal synts i flertalet framgångsrika uppsättningar på Kungliga Dramatiska Teatern.

Nyligen var också tanken att det åter var dags för skådespelaren att inta Dramatens scen. Detta i pjäsen ”Tröstrapporter” i regi av Alex Schulman. Men så har det inte blivit.

Under fredagen talade Alex Schulman ut om varför duon brutit samarbetet och varför Krister Henriksson har lämnat projektet. Enligt Schulman beror schismen på en konflikt mellan dem båda, att 75-årige Henriksson ska ha kritiserat manuset och att skådespelaren inte ska ha varit ”så lätt att jobba med”.

– Jag märkte att det inte skulle fungera. Så jag sa till honom att då måste vi nog avbryta det här. Vårt möte avslutades och vi har inte setts sedan dess. Det var inget bra slut kan man säga, säger Alex Schulman i ”Alex och Sigges podcast”.

alex schulman
STOCKHOLM 2020-11-13 Författaren Alex Schulman är nominerad till SvD:s litteraturpris Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Krister Henriksson uttalar sig om bråket

Nu uttalar sig också Krister Henriksson om den uppmärksammade händelsen.

Men 75-åringen tycks inte dela Alex Schulmans bild av ett infekterat bråk som orsaken till uppbrottet. Enligt skådespelaren har deras samarbete tvärtom fungerat bra.

– Jag har ingenting emot att jobba med Alex, det var teaterledningen som sa: ”Nu gör vi så här”, det händer väl på ditt jobb också att redaktionsledningen säger: ”nu gör vi det här”. Det är samma anställningsnormer på Dramaten, säger han till Expressen och fortsätter:

– Däremot kan det ha varit en schism mellan ledningen och Alex Schulman, det vet jag inte.

krister henriksson
STOCKHOLM 20211022 Krister Henriksson, skådespelare Foto: Fredrik Sandberg / TT

Andra uppdrag framöver

Både Krister Henriksson och Dramatenledningen menar att en anledning till avhoppet i stället är att skådespelaren har andra åtaganden.

Bland annat är Henriksson aktuell med en roll i uppsättningen ”Fröken Julie” på Dramaten.

Vem som kommer ersätta den folkkäre skådespelaren i uppsättningen av ”Tröstrapporter”, som nu har premiär till hösten, återstår att se. Än så länge har ingen ersättare presenterats.