Efter kritiken – Marie Serneholts ärliga ord om tvillingarna: ”Först och främst…”

Marie Serneholt blev äntligen mamma till sina två små tvillingpojkar i mitten av september. Glädjen i att välkomna nya familjemedlemmar till världen, och allt vad det innebär, har sedan dess varit stor hemma hos Marie och pojkvännen Fredric Palmqvist.

Men efter att följarna undrat om allt verkligen är så positivt som sångerskan får det att låta, väljer hon nu att tala ut om livet som nybliven mamma.

Det var i mitten av september som sångerskan Marie Serneholt lät meddela på Instagram att hon hade blivit mamma. Och inte bara till en liten bebis – utan till två små tvillingpojkar.

I en intervju med tidningen Mama berättade hon efter förlossningen också om den första tiden som nybliven mamma, och hur det var att komma hem med familjen igen.

– Direkt efter förlossningen mådde jag nog oförskämt bra. Jag var helt rusig av hela upplevelsen. Helt plötsligt satt jag med mina två barn i famnen. Förlossningen hade gått bra, pojkarna mådde bra, jag mådde bra. Det var lycka och lättnad på samma gång, sa Marie då till Mama.

Men tydligen har hennes positiva inställning fått flera följare att reagera. På sin blogg berättar Marie att hon nyligen fått följande kommentar: ”Förlåt men alltså är verkligen allt sådär superpositivt som du beskriver? Hmm…. känns ganska fake”.

Och i ett inlägg på bloggen, under rubriken ”Är allt superpositivt hela tiden?” går hon nu ut och förklarar saken ärligt och öppenhjärtigt.

”Först och främst tycker jag att man får vara glad för lyckade besök med både läkare och BVC. Det är saker jag absolut inte tar för givet, eftersom jag själv föddes med höftledsluxation så har jag varit orolig att mina barn ska ha ärvt det av mig. Lättnaden man känner när de inte gjort det är enorm”, inleder Marie blogginlägget.

Hon tydliggör också att det inte är en barnlek att vara nybliven mamma, om någon nu trodde motsatsen.

”MEN, som jag skrivit tidigare; det är inte en ”walk in the park” med tvillingar. Det tror jag alla som har tvillingar kan intyga. Det är två barn som ska vara mätta, som vill ha närhet, som bajsar, kissar, kräks, är oroliga i magen, som ska sova osv.  Pojkarna äter varannan till var tredje timme (max!) så allt går verkligen i ett.”

Sist men inte minst konstaterar Marie att stödet har varit enormt, och underlättat mycket för henne och pojkvännen Fredric Palmqvist.

”Sedan vi kom hem från BB har vi haft hjälp av familjen 24/7. Det har behövts ett par extrahänder för att få allt att funka och hade vi inte haft den hjälpen hade det nog varit övermäktigt den här första tiden. Något ALLA som jag pratat med som har erfarenhet av tvillingar har sagt är att ta så mycket hjälp som möjligt och det rådet har vi följt”, skriver Marie och avslutar:

”Jag och F försöker ha en positiv inställning och garva även i de lite körigare stunderna och det går såklart enklare i och med att vi har familj som ställer upp och hjälper oss. Är så tacksam att vi har den uppbackningen som vi har.”

Vi förstår din situation helt och hållet Marie, och hoppas att allt går bra med tvillingarna även framöver.

Dela om du också vill önska Marie, Fredric och tvillingarna all lycka i det nya, spännande familjelivet!