Foto: TT

Elisabeth Andreassens stora sorg – stjärnans gripande ord efter dödsfallet

Evigt saknad, aldrig glömd.
Elisabeth ”Bettan” Andreassen sörjer maken Tor.
I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver artisten om saknaden efter livskamraten.

Elisabeth ”Bettan” Andreassen har genom åren blivit en firad stjärna i såväl Sverige som Norge. 1985 fick hon dessutom sitt internationella genombrott i duon Bobbysocks som då tog hem segern i Eurovision Song Contest för Norge. Bettan och kollegan Hanne Krogh sjöng bidraget ”La det swinge” som tog hem hela vinsten i den stora Europafinalen.

Andreassen har sedan dess skrivit stor schlagerhistoria – och är den kvinna som deltagit flest gånger i Eurovision, fyra totalt.

I Sverige tog hon hem vinsten tillsammans med mångåriga vännen och kollegan Kikki Danielsson i gruppen Chips 1982 med bidraget ”Dag efter dag”. Hon vann också den norska uttagningen vid ytterligare två tillfällen på 1990-talet och nådde då framskjutna placeringar i Eurovision.

Senast schlagerdrottningen tävlade i Sverige var 2011 i Melodifestivalen med ”Vaken i en dröm”, som dock inte kvalade sig vidare i tävlingen.

GÖTEBORG 20110212 Elisabeth Andreassen i Green Room vid melodifestivalens deltävling 2 i Scandinavium. Foto: Claudio Bresciani/TT
GÖTEBORG 20110212 Elisabeth Andreassen i Green Room vid melodifestivalens deltävling 2 i Scandinavium. Foto: Claudio Bresciani/TT

LÄS MER: Elisabeth Andreassens tunga sorg – gripande orden efter tragiska dödsfallet: ”Du gav så mycket till alla”

Fem år senare drabbades ”Bettan” av en stor tragedi.

Elisabeth Andreassen om sorgen efter makens bortgång

Året var 2016 som hon förlorade sin älskade livskamrat Tor Andreassen. Han blev bara 64 år gammal och avled i en hjärtinfarkt när han och ”Bettan” var i sin stuga på Brønnøya i Norge.

Tillsammans med maken fick stjärnan döttrarna Nora och Anna.

”Jag känner det nu, att det är det som är tyngst, det är verkligen vad som är sorgen, dessa ögonblick som de hade sett fram emot att få uppleva med sin pappa”, har hon tidigare berättat om sorgen och sina känslor kring att barnen förlorat sin pappa.

Arkivfoto. Oslo 20131103. Elisabeth Andreassen och maken Tor Andreassen på "Kjendisgallaen" 2013 i Oslo som arrangerades av norska tidningen Se og Hør. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB / TT
Arkivfoto. Oslo 20131103. Elisabeth Andreassen och maken Tor Andreassen på ”Kjendisgallaen” 2013 i Oslo som arrangerades av norska tidningen Se og Hør. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB / TT

Paret gifte sig 1994 och levde tillsammans ända till Tors plötsliga bortgång 2016. I måndags, den 13 juni, uppmärksammade Bettan att det var hennes älskades dödsdag i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Saknad. 6 år”, skriver hon på sin Instagram följt av ett stort rött hjärta.

Bettan har mötts av massor av kärlek från vänner och fans i kommentarsfältet den senaste dagen.

Stjärnan har därefter också svarat.

”Tack för fina ord. Man finner tillbaka till en vardag. Har bara goda minnen. Många som tyckte om honom och det är också en tröst”, skriver Bettan i en kommentar.

Vi beklagar verkligen sorgen, Bettan.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna fantastiska stjärna som bjudit oss på mycket underhållning genom åren.