”Fråga doktorn”-Suzanne Axells stora lycka: Det känns fantastiskt och oväntat

Hon har blivit folkkär som programledare i ”Fråga doktorn”.
Nu kan Suzanne Axell, 63, även titulera sig frågesportsmästare.
– Det känns jättekul, fantastiskt och oväntat, säger hon till Aftonbladet.

Suzanne Axell ser vi vanligtvis i SVT:s populära vardagsprogram ”Fråga doktorn”. I hela 16 år har hon lett hälsoprogrammet där tv-tittarna själva får skicka in frågor till läkare och andra experter.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Men vi har tidigare även sett Suzanne Axell i ett annat sammanhang – nämligen som deltagare i ”På spåret”. Vid tre tillfällen har den sympatiska stockholmskan tävlat i SVT:s långkörare, och två gånger tog hon sig ända fram till semifinalen tillsammans med ”Antikrundan”-profilen Peder Lamm.

Den gången gick det således inte hela vägen.

Men nu får Suzanne äntligen fira.

Under hösten har hon nämligen tävlat i frågesportsprogrammet ”Alla mot alla” som visats på vardagar i Kanal 5 under ledning av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Suzanne har tävlat i lag med tv-profilen David Sundin, känd från ”Bäst i test” i SVT och som även ska leda Melodifestivalen 2020. På torsdagen visades finalavsnittet i Kanal 5 – och efteråt stod det klart att Suzanne nu äntligen får jubla efter vinst i finalen mot artisten Martin ”E-Type” Eriksson och journalisten Olof Lundh.

Segermarginalen blev hela 68-50 i favör till lag Axell-Sundin.

Efteråt jublade den så omtyckta ”Fråga doktorn”-profilen som äntligen fick vinna!

– Det känns jättekul, fantastiskt och oväntat. Jag tror varken David eller jag hade tänkt oss att vi skulle ta oss hela vägen igenom det här, men vi tog liksom bit för bit, och på den vägen är det, säger Suzanne Axell till Aftonbladet.

Hon berättar även att det inte blev något större firande efteråt.

– David skulle ju gifta sig ett och halvt dygn efter att vi hade vunnit, så han hade inte tid för något firande. Vi kramades, tackade varandra för god kamp och sen såg jag honom rassla iväg genom ytterdörren på inspelningsstudion.

”Fråga doktorn” visas på måndagar i SVT1 – och från och med nästa vecka fram till jul så blir det på en ny tid i tv-tablån: Nämligen klockan 19.00. Detta på grund av att julkalendern visas under samma tidsperiod.

Dela gärna vidare för att gratulera underbara Suzanne och David till vinsten i frågesporten!

TV: 10 mest spelade ”Så mycket bättre”-låtarna genom tiderna