Gladys del Pilar om svåra uppväxten – nu berättar hon: Inlåst i en jordkällare

Gladys del Pilar växte upp under tuffa förhållanden.

Nu berättar hon om de svåra åren på kloster – och nunnornas straff.

– Jag är fortfarande rädd för mörker, säger den förra Melodifestivalen-vinnaren till Aftonbladet.

 

Artisten Gladys del Pilar är aktuell med självbiografin ”Tro, hopp & kärlek”. Där skriver hon bland annat om sin uppväxt, skriver Aftonbladet.

I en intervju med tidningen berättar hon om de tuffa åren i Equador. Hon och tvillingsystern Consuelo blev lämnade på en trappa till ett kloster i staden Guayaul. Efter två år flyttades de till ett annat kloster i en stad i Anderna. Även om de hade mat, beskriver hon en hård tillvaro i klostret där hon och de andra barnen dagligen blev straffade av nunnorna.

– Jag är fortfarande rädd för mörker. Det blir som att falla tillbaka till den jordkällare full av insekter vi ibland blev inlåsta i om nunnorna ansåg vi hade gjort något dumt. Fem minuter, två timmar, en halv dag… man tappade tidskänslan, säger hon till Aftonbladet.

Gladys del Pilars fina ord om sin mamma

Räddningen kom när hon och systern adopterades vid sju års ålder.

I dag hyllar  Gladys Del Pilar sin mamma Inga. I Örebro fick hon ett tryggt och varmt hem.

– Det var bara kärlek. Vi fick 25 år med henne, ungefär, hon gick bort strax efter att jag hade fått mina barn, när jag var 32, 33 år, säger hon till Aftonbladet.
– Hon var en förebild för hur en kristen människa ska vara. Även om vi gick i söndagsskolan, det gjorde många på den tiden, så prackade hon aldrig på oss någon tro.

Gladys del Pilar medverkar i dag i musikalen ”Ghost” på Chinateatern i Stockgholm. Hon är även aktuell med nya singeln ”Touched by an angel”. Men många minns Gladys del Pilar framför allt från Melodifestivalen 2002, då hon och discogruppen Afro-dite, bestående av Kayo och Blossom Tainton kammade hem segern. De fick äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest där de slutade på plats åtta.

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

 

Hur kan man behandla barn på det sättet? Visa ditt stöd till Gladys genom att kommentera på Facebook.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

 

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat