Jenny Alversjös nya besked om framtiden på TV4 – ärliga orden: ”Vi alla vet…”

I flera år har programledaren Jenny Alversjö varit ett välkänt ansikte i TV4:s Nyhetsmorgon.

Nu berättar hon om arbetsförhållandena och om hur hon ser på sin framtid på kanalen.

– Jag älskar det jag gör men skulle gärna möta tittarna i ett eget program, berättar Jenny Alversjö för Hänt.

Jenny Alversjö, 47, är en av de populära programledarna i TV4:s flaggskepp ”Nyhetsmorgon”.

Det populära morgonprogrammet har de senaste decennierna växt till att, näst intill, bli en rutin för många tittare och det är då inte konstigt att många tv-tittare känner ett starkt band till vissa personligheter i programmet. 

Tillsammans med sina kollegor har Jenny Alversjö i flera år erbjudit en trevlig morgonstund för alla tittare och blivit ett välkänt ansikte, inte minst under helgerna då hon brukar leda programmet.

Jenny Alversjö
Foto: TV4

Vaknar mitt i natten

Men att jobba med tidiga tv-produktioner är inte som vilket jobb som helst. Jenny får likt sina kollegor ställa klockan mitt i natten och ibland blir det inte många timmar sömn. Men för Hänt berättar Jenny att de något annorlunda arbetstiderna bidragit till att ”Nyhetsmorgon”-gänget är som en andra familj för henne.

– Vi alla vet utmaningarna med nattarbete, långa jobbdagar och pressat schema – men vi vet också utdelningen i kärlek från tittarna en trogen publik, förklarar Jenny Alversjö för Hänt.

Visst kan jobbet bli slitigt emellanåt men vilken tur då att den populära programledaren fick en välförtjänt semester för en dryg månad sedan – och en chans att vila upp sig.

”Efter en lång vår, många sändningar och ett extremt nyhetsintensivt halvår har jag tre veckors ledigt. 
Semester… Kan inte riktigt ta in det”, skrev Jenny på Instagram och poserade tillsammans med kärleken.

Eget program

Även ifall flera av programledarna i ”Nyhetsmorgon” varit med ett tag så har Jenny haft lite olika kollegor genom åren. En av de som Jenny tidigare arbetat tillsammans med i morgonprogrammet är TV4-profilen Tilde de Paula Eby.

Idag syns hon istället i TV4:s ”Efter fem” och nu under sommaren i hennes egen talkshow ”Tilde”. Jenny medger att hon också gärna hade testat på at ha ett eget program.

– Jag älskar det jag gör men skulle gärna möta tittarna i ett eget program. Brinner för långa intervjuer och tycker väldigt mycket om att komma nära en gäst i allt som känns och gör skillnad, förklarar Jenny för Hänt.

TV4
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Framtiden

Oavsett om de blir ett eget program eller inte så verkar Jenny väldigt tillfreds med tillvaron på TV4 – och framtiden ser ljus ut.

– Det får du fråga mina chefer om men jag ser ljust på framtiden och har inga planer på att göra förändringar, skriver hon till Hänt.

Du är fantastisk Jenny! Hade ni velat se Jenny Alversjö i ett eget program? Lämna gärna en kommentar på Facebook!