Jonas Gardells förtvivlan efter uppbrottet från Mark Levengood – nya orden om smärtan: ”Har ingen framtid”

De blev Jonas och Mark med hela svenska folket.
Nu berättar Gardell om tiden som singel efter skilsmässan från Levengood.
– Det är inte utan smärta, verkligen inte, säger Gardell till Dagens Nyheter.

I över tre decennier var författaren Jonas Gardell och tv-programledaren Mark Levengood ett av Sveriges mest älskade kändispar.

De hann med att byta ringar flera gånger, och var vida omskrivna i pressen.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark Levengood berättat i en intervju med Sveriges Radio.

Under årens lopp också familjen också utökats – tillsammans har Jonas och Mark nämligen två barn.

Därför separerade Jonas och Mark

Men i början av året kom beskedet att paret separerat.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT

– Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder, skrev Gardell då i ett uttalande på Instagram.

Mark bestämde sig också för att lämna ett uttalande via sociala medier. Där bekräftade han också separationen, och det uppgav då samtidigt att de fortsatt skulle vara gifta.

LÄS MER: Mark Levengood och Jonas Gardell separerar – beslutet efter över 30 år som par

– Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta, skrev Mark Levengood då, på Instagram.

Men i mitten på juni valde ex-paret att bryta upp. De genomgick skilsmässa och flyttade isär.

Gardell om livet som singel

Nu, månader senare, öppnar Jonas Gardell upp om uppgörelsen som han och Mark hade bakom kulisserna.

Det var viktigt för Gardell att de båda skulle fortsätta gå sida vid sida i Prideparaden – någonting som de gjort i alla år. Därför blev det också stor glädje när ex-makarna dök upp tillsammans i paraden i augusti.

– Jag föreslog för Mark att vi skulle ha delad vårdnad om Prideparaden, vilket vi beslutade oss för att ha. Folk blev så glada att se oss, säger Jonas Gardell till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Vi har barn ihop, en parad ihop, så många nycklar till våra liv ihop. Det är inget man slarvar bort.

Gardell, som är aktuell med boken ”Fjollornas fest”, berättar också om sitt nya liv som singel.

– Det är inte utan smärta, verkligen inte. Jag vet inte var jag är i morgon, jag har ingen framtid – den hade jag med Mark. Jag kan ju inte bara träffa någon ny och photoshoppa in den i samma framtidsbild, jag måste gå med på att den är borta, säger han till DN.

Vi önskar er all lycka nu och i framtiden, Jonas och Mark!