Jonas Karlssons härliga kärlekssaga med hustrun Hanna – så håller de gnistan vid liv: ”Vi har fortfarande…”

Skådespelaren och författaren Jonas Karlsson har genom åren skördat stora framgångar.

Han har synts till i några av de mest hyllade svenska filmerna och tagit sig an mängder av roller som älskats av tittarna.

Men bakom rampljuset är han också en kärleksfull make till sin kära hustru Hanna Holmquist Karlsson som han varit gift med i många år.

Jonas Karlsson är en av våra mest folkkära skådespelartalanger.

Han har synts till i både hysteriskt roliga och väldigt allvarliga roller, och tycks axla det mesta med bravur.

I många år har han stått framför kameran och underhållit tittarna.

STOCKHOLM 20220124 Jonas Karlsson tar emot priset för bästa Manliga huvudroll för rollen som Tyko Johnsson i "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. Foto: Stefan Jerrevång / TT
STOCKHOLM 20220124 Jonas Karlsson tar emot priset för bästa Manliga huvudroll för rollen som Tyko Johnsson i ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Främst är han känd från roller såsom Klas Fredén i Beck, Anders i Offside, Hannes Råstam i Quick och självklart även många därtill.

Utöver tv-succéerna så har han också varit en del av Kungliga Dramatiska teaterns fasta ensemble.

Ja, meritlistan kan helt enkelt göras lång och att det hela varit en framgångssaga råder det inga tvivel om.

Jonas Karlssons familj

Vad gäller livet bakom rampljuset så är det något som Jonas Karlsson i stora drag valt att hålla privat.

Men en sak som är säker är att kärleken mellan honom och hustrun Hanna blomstrar.

Paret träffades genom sitt gemensamma intresse för skådespeleriet, och idag har de stått vid varandras sida i 30 år.

STOCKHOLM 20180428 Skådespelaren Jonas Karlsson med hustrun Hanna och barnen Cecilia, Sofia och Julia vid nöjesfältet Gröna Lunds öppningsdag för säsongen. Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070

De har även tre barn tillsammans.

Så får de kärleken att hålla

Att få ihop vardagspusslet är inte alltid lätt, och i en intervju med Allas förklarar nu skådespelaren att det är viktigt att prioritera tid för familjen när det finns möjlighet till det.

– Det gäller att ha en bra planering och en förstående fru. Hon arbetar som kommunikatör i dag, men det var genom teatern vi träffades så hon vet vad det handlar om. Det är ju mycket jobbande på kvällar och helger i perioder. Därför är det skönt att jag har författardelen också, i en skrivarperiod brukar jag enbart arbeta på dagtid på vardagar när barnen är i skolan. Familjen är och har alltid varit väldigt viktig för mig, så det som det blivit mindre av är att hitta på saker med vänner. Där kan jag säkert uppfattas som ganska tråkig som aldrig vill hänga med.

För att få kärleken att hålla lika länge som Jonas och Hanna gjort har han tidigare berättat att hemligheten är att ha roligt tillsammans.

– En av de stora grejerna för mig är att min fru är min bästa vän, den som jag tycker att det är roligt, intressant och spännande att prata med. Vi har fortfarande en massa att diskutera. Men de som växer ifrån varandra och delar på sig, det är väl fine, ibland gör människor det, sa han till Aftonbladet 2015.

Vi önskar er allt gott framöver! Länge leve kärleken!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev