Karl Fredriks vemod – efter Jenny Strömstedts tragiska nyhet: ”Kan sätta mig in i deras situation”

Jenny och Niklas Strömstedts höst inleddes i stor sorg.
Nu berättar TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson om sitt vemod efter att ha nåtts av nyheten.
– Jag tror alla djurvänner känner igen sig, säger han till Nöjeslivet.

Katten Kerstin Strömstedt blev rikskändis genom sina ägare Jenny och Niklas Strömstedt. Hennes äventyr gick bland annat att följa genom sociala medier, och tidigare i år gav husdjuret till och med ut en egen bok. Detta tillsammans med konstnären Lars Lerin och Niklas.

Artikeln fortsätter under bilden.

Men sedan dess har sorgen varit stor för makarna Strömstedts.

Det var i slutet på oktober som Jenny Strömstedt meddelade på sin Instagram att katten Kerstin blivit akut sjuk.

”Det blev en söndag hos veterinären. Kerstin har feber och mår inte bra. Vi håller tummarna. Ps. Jag vet att hon bara är en katt. Men ni vet hur det är med husdjur”, skrev Jenny då.

Jenny Strömstedts sorg efter kattens död

Bara en kort tid senare kom det tråkiga beskedet att katten Kerstin somnat in.

”Tack älskade lilla katt för allt du givit vår stora bonusfamilj under nästa elva år. Kittet. Larvet. Buset. Den varma tunga kroppen som vilade på min arm varje natt och blev ett ankare i orostimmar. Du var showtime, mys och en dörröppnare till samtal när orden inte ville hitta fram hos både stora och små. Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont”, skrev Jenny Strömstedt då.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sedan beskedet kom har både Jenny och Niklas fått massivt stöd från tv-tittare och vänner framför allt via sociala medier där tiotusentals personer skickat kärleksfulla kommentarer.

Även Lars Lerin har berättat om sorgen efter katten Kerstins död.

– Det var en sorglig sak faktiskt. Det var en sådan fin och trevlig katt det där. Och älskad av så många. Hon stod ju på höjden av sin karriär, sade Lerin till lokaltidningen VF.

LÄS MER: Lars Lerins tunga sorg – gripande orden efter katten Kerstin Strömstedts död: ”Älskad av så många”

Även trädgårdsmästaren och TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson har gjort sig känd som en stor djurvän. I hans egna programserie ”Karl Fredrik på Österlen” syns bland annat familjens två katter JC och Leopold. Tillsammans med fästmannen Petter Kjellén har han också den danska gårdshunden Hamlet.

Karl Fredrik visar sitt stöd efter Strömstedts tunga tid

Artikeln fortsätter under bilden.

Karl Fredrik och Petter är riktiga djurvänner. Foto: TV4

Karl Fredrik berättar att även han berörts av katten Kerstin Strömstedts öde.

– Ja, det har jag verkligen men jag har inte satt mig in i det, mer än att jag har nåtts av beskedet, säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet och fortsätter:

– Oavsett så är ett djur alltid, för många av oss, som familjemedlemmar. Därför kan jag också sätta mig in i deras situation.

LÄS MER: Lill Lindfors fina gest till Karl Fredrik – efter uppslitande händelsen med katten: ”Så rar”

TV4-profilen, som nyligen kom på andra plats i ”Sveriges mästerkock VIP”, berättar att även han och Petter har tvingats ta farväl av fyrbenta familjemedlemmar sedan de flyttade till Österlen.

– Tyvärr har vi förlorat två katter här på Eklaholm, bland annat JC:s syster Åsa som var en tigerrandig katt. De är begravda i en lund som man även har sett i vår tv-serie där vi lagt ner dekorationer. Vi vet absolut hur det är att mista kära familjemedlemmar. Jag tror alla djurvänner känner igen sig i det.

I slutet av sommaren var Karl Fredrik och Petter med om en omvälvande händelse med katten Leopold som blev påkörd av en bil.

Nu har det gått en tid sedan dess, och den tv-kända katten har klarat sig bra efter omständigheterna, förklarar Karl Fredrik.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Som tur är hade han inga svåra inre blödningar, förutom skadade tänder som tandläkaren fick dra ut. Det var väl det största menet som blev kvar. Han mår väldigt mycket bättre, och är nästan återställd. Det är jätteskönt, för det var väldigt illa, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Den påkörda katten är nu sitt vanliga jag igen.

– Han är tillbaks i butiken och ligger ofta på mattavdelning. Jag har haft kunder som sagt att ”vi har åkt ända från Ängelholm för att få klappa honom”.

Det är nog många djurvänner därute som känner igen sig i det du beskriver, Karl Fredrik. Så skönt att allt gick bra med er fyrbenta familjemedlem.

Vila i frid, katten Kerstin Strömstedt. ❤️