Foto: TV4/Youtube

Kikki Danielsson bryter tystnaden efter sjukhusvistelsen – nya beskedet om hälsan

Kikki Danielsson berättar att hon varit hos sjukgymnasten.

Där fick den folkkära stjärnan ett besked som hon nu väljer att dela med sig av till fans och vänner.

Kikki Danielsson är utan tvekan en av Sveriges största schlager- och countrystjärnor genom tiderna.

Hon har medverkat i Melodifestivalen hela tio gånger och framfört flera odödliga hits i tävlingen. Dessutom har artisten även utanför SVT-programmet bjudit på magiska shower och blivit en riktigt folkkär personlighet, inte minst också tack vare sin humoristiska förmåga i sociala medier.

LÄS MER: Därför nobbar Kikki Danielsson allsången – tackar nej till ”Lotta på Liseberg”

LÄS MER: Tony Irving bryter tystnaden om Tareq – så är relationen efter kamerorna slocknat: ”Han är precis som…”

LÄS MER: Därför väljer Kikki Danielsson att hålla sig undan – tar paus från scenen

Men det var trots allt inte i Mellon som Kikki fick sitt stora genombrott. Det kom i stället då hon på 1970-talet var en framstående sångerska i dansbandet Wizex som turnerade i folkparkerna i land och rike runt.

Det är förstås hennes stora talang för musiken, och hennes härligt jordnära personlighet som gjort att Danielsson berört generationer och blivit en av våra mest folkkära artister.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20150924 Kikki Danielsson är tillbaka med countryplattan "Postcards from a painted lady" Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20150924 Kikki Danielsson fotograferad i samband med släppet av countryplattan ”Postcards from a painted lady”. Förra året kom hennes senaste fullängdare, ”Ängel med sorgkant”. Foto: Jessica Gow / TT

Kikkis framgångståg – i USA

Men även i utlandet har Kikki skördat framgångar. I mitten på 80-talet hade hon faktiskt ett eget tv-program i countryns hemland – USA.

Det var förstås i Nashville, Tennessee, som Kikki belönades med den helt egna showen ”Kikki i Nashville” som tv-sändes även i Sverige.

LÄS MER: Kikki Danielsson tilldelas hederspris – visar upp lyckan: ”Mäkta stolt”

På 1980-talet spelade hon in countryalbumet ”Midnight Sunshine” i Nashville och blev dessutom hedersmedborgare i staden.

Så mycket bättre-succén

Kikki Danielsson har på senare år också gjort succé i ett annat tv-program. Hösten 2017 var hon en av stjärnorna som medverkade i Gotlandsinspelade TV4-succén ”Så mycket bättre”. En självklar höjdpunkt var då hon tolkade Tomas Andersson Wijs fantastiska ”Hälsingland” på ett personligt vis. Kikki, som föddes i Osby i Nordöstra Skåne 1952, har levt stora delar av sitt liv i just Hälsingland.

– Det var nästan givet att tolka ”Hälsingland”. Det är en hyllning till dig och till Hälsingland, sade hon i programmet och riktade sig till artistkollegan ”TAW”.

Innan hon fyrade av sin underbara tolkning:

Att vara personlig i det offentliga har Kikki aldrig väjt för. Artisten har alltid rakryggat och modigt svarat för sig själv.

Kikkis nya härliga hälsobesked: ”Märker det själv”

Detta gör hon såväl i mediala sammanhang såsom i tv-program och intervjuer, men också via sociala medier där hon skickligt kommunicerar direkt med sina fans och vänner.

Då och då tar Kikki till Instagram för att beskriva sin verklighet. På torsdagen berättade hon om ett sjukhusbesök hon nyligen gjorde – och att hon där fick ett positivt besked!

– Besökte i veckan min sjukgymnast på sjukhuset. Trots reumatism sen -86, dåligt flås etc får jag av just sjukgymnaster ofta höra, att jag är ovanligt rörlig, skriver Kikki Danielsson på Instagram.

Hon ser nu på framtiden med tillförsikt.

– Jag märker det själv, vilket ger mig gott hopp om att kunna träna upp min balans+ta mig ner på golvet och upp igen utan hjälp, skriver Kikki.

LÄS MER: Kikki Danielssons stora lycka – familjen väntar nytt tillskott: ”Känner mig så rik”

Så härligt att höra, bästa Kikki! Lycka till med allt framöver.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.