Foto: TV4/TV4

Kristin Kaspersen ryter ifrån –TV-profilens sylvassa varning efter påhoppet: ”Tro inte på nåt”

Kristin Kaspersen vill nu varna sina följare efter en fruktansvärd upptäckt. Hon har nämligen fått reda på att lurendrejare använt hennes namn.

”Kommit upp fler liknande,” skriver hon på sin Instagram story.

Internet och de stora framsteg som hela tider sker inom teknologin och den digitala världen är på många sätt fantastiskt.

Det har inneburit många positiva saker för oss människor och de allra flesta använder sig av mobiler, TV-apparater och datorer varje dag.

Bland annat har det gjort det enklare att hålla kontakt med våra nära och kära, ta del av nyheter, shoppa, lyssna på musik och snabbt kunna föra över pengar.

Ja, fördelarna är helt klart många.

Men dessvärre det finns också de som utnyttjar detta för att bedra och lura människor.

Många kända profiler har råkat ut för samma sak

Senaste åren har bedrägeribrotten ökat kraftigt och det är något som drabbar mängder av svenskar.

Inte minst svenska artister har flertalet gånger larmat om faktumet att deras namn använts för att försöka lura människor.

Bland annat satte bandet Arvingarna nyligen ner foten på sin Instagram och varnade sina fans.

”Bedragare använder våra namn och skapar konton och ber fans om pengar, säljer VIP-biljetter eller försöker inleda kärleksrelationer. DET ÄR INTE VI! Svara INTE dessa personer, blockera och anmäl på direkten. Vi har våra officiella konton där du kan följa oss och vad vi gör. VAR RÄDDA OM ER DÄRUTE! Kram från Arvingarna,” skrev de då.

”Anmäl gärna om ni råkar på något”

Även TV4-profilen Soraya Lavasani har fått redan på att det finns de som försökt lura människor, då genom att använda hennes namn i fake-annonser.

”Hej allihopa. Det är Soraya Lavasani här. Jag presenterar en revolutionerande, vetenskapligt stödd metod för viktminskning med hjälp av en unik naturlig produkt. Denna produkt hjälper dig att snabbt bli av med envisa fettdepåer”, inleds den annons hon uppmärksammat.

”På förekommen anledning… ’Artiklar’ som den här och flera andra liknande verkar florera flitigt i flödet nu. Jag vill bara understryka att det naturligtvis är bluff och båg!!! Jag är ALDRIG frivilligt med i reklamsammanhang och att jag används som ett ansikte för just detta känns extra svinigt. Så igen – alla dessa typer av annonser är fejk!! Anmäl gärna om ni råkar på någon. Tack och var rädda om er”, skriver hon på Instagram.

Kristin Kaspersens otäcka upptäckt

Nu har även Kristin Kaspersen gjort en otäck upptäckt.

Foto: TV4

På sin Instagram Story har hon lagt ut en bild och varnat sina följare, något som hon dessvärre behövt göra även vid tidigare tillfällen.

I inlägget syns en artikel med rubriken ”Kristin Kaspersen: En hjärtattack efter en intervju” och en bild där någon använt sig av SVT:s logga.

”Fejk! Kommit upp fler liknande. Tro inte på nåt. Jag mår toppen!,” skriver hon.

Här kan du se bilden:

Kristin Kaspersen, fakeannons, fejk
Foto: Instagram story/ @kaspersen

Så här får det bara inte gå till! Nu hjälps vi åt att sprida vidare den här viktiga informationen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev