Foto: TV4

Kristin Kaspersen i tårar – efter sprickan i relationen med sonen Filip Lamprecht: ”Fruktansvärt”

Kristin Kaspersen och Filip Lamprecht har en kärleksfull och fin mamma-son-relation.
Men en gång i tiden blev det infekterat – och till slut ställde hon ett ultimatum.
– En mamma viker inte undan, säger Kaspersen i TV4.

Kristin Kaspersen och sonen Filip Lamprecht är gäster i säsongspremiären av ”Renées brygga” i TV4 på tisdagskvällen.

Mor och son har tidigare skrivit historia i Let’s dance – de är de första ur två olika generationer i samma familj som vunnit danstävlingen.

Utanför rampljuset har de i dag en mycket fin och kärleksfull relation, vilket de båda påpekar i programmet.

Men när programledaren Renée Nyberg frågar om det har skett några förändringar under årens lopp, såsom när Filip blev vuxen, öppnar de båda upp om den svåra tid de gått igenom.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Filip Lamprecht erkänner att allting inte alltid varit guld och gröna skogar.

– Vi hade ett läge där vi kom isär en bit, av olika anledningar. Men vi kom ganska långt ifrån varandra. Det gjorde ju att, tycker jag i alla fall, det nästan blev så att vi båda tog varsitt ansvar för att hitta tillbaka till relationen, säger Filip Lamprecht i programmet.

Varken han eller mamma Kristin, som genom åren kommit att bli en av landets mest uppskattade programledare i tv, vill gå in närmare på vad det var exakt som inträffade.

Kaspersen ger samma bild som sin son.

Kristin Kaspersens ultimatum

Att ta sig igenom den då såriga tiden beskriver hon som tuff. Till slut ställde hon ett ultimatum till sonen: antingen gå tillbaka till hur de hade det tidigare, eller hitta en ny relation som de båda kunde hantera väl. För så som deras mamma-son-relation var vid den här tiden, det fungerade helt enkelt inte. De behövde hitta en hållbar lösning framåt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Jag tycker att det var fruktansvärt. Jag kommer ihåg att vi hade ett samtal en gång där jag sa att, ”jag vill inte ha den här relationen längre”. Antingen går vi tillbaka till hur det var förut, eller så hittar vi en ny. Jag var ju livrädd att säga det till mitt barn, att ”den här relationen vill jag inte ha längre”, säger Kristin Kaspersen i TV4.

Då tänkte Filip Lamprecht om: ”Jag förtjänade inte det då”

Filip berättar att mammas uppriktighet fick honom att tänka om.

– Det är en ganska stor grej. Vill jag inte ha en relation just nu med min mamma? Det fick en att tänka om lite, säger Lamprecht som själv lägger stor vikt på sina egna axlar för att det blev som det blev där och då.

Men sedan dess har deras relation blivit starkare än någonsin. Renée Nyberg citerar ur ett Instagram-inlägg som Lamprecht skrivit om sin mor, där han bland annat beskrev att ”hur hårt det än blåst” så har mamma Kristin ”alltid stått där även när jag inte förtjänat det”.

– Det är precis så det är. Man kan absolut säga att en förälder eller mamma ska stå där genom allt. Men jag tycker väl själv att jag inte riktigt förtjänade det då. Att du stod där. Det var liksom inte rätt, säger Filip Lamprecht i programmet.

Orden rör mamma Kristin till tårar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kristin Kaspersen rörs till tårar i "Renées brygga". Foto: TV4
Kristin Kaspersen rörs till tårar i ”Renées brygga”. Foto: TV4

Hon blir märkbart tagen när Filip berättar. För henne var det aldrig någon tvekan – det gällde att stå pall när det blåste. Och det gav resultat, för i dag är som sagt deras relation bara kärleksfull.

– Men samtidigt så visste jag någonstans hela tiden att han gör det han tror är bäst. Då finns det inget ont i det egentligen. Plus att det kan vara en sån jävla orkan, men en mamma viker inte undan. Det kan ingen ta ifrån henne, där står jag alltid, säger Kaspersen efter att ha torkat sina tårar.

Hon ler och ser kärleksfullt på sin son som också fyrar av ett stort leende.

Foto: TV4

Så fint och modigt av er att berätta!

”Renées brygga” sänds tisdag 9 januari klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.