Kritiken mot Sofia Wistam efter vågade bilderna – folkets vädjan: ”Fy!”

Sofia Wistam är en av programledarna för ”NRJ Morgon”.

Instagram har hon lagt ut bilder från en ovanlig arbetsdag i radiostudion, där hon fick ett något obehagligt besök – någonting som hennes följare helst hade velat slippa se.

Du kan ju inte lägga ut såhär utan varning jag kastade iväg telefonen”, kommenterar en person.

Som radio- och tv-programledare i en morgonstudio får man nästan vara beredd på att få uppleva allt mellan himmel och jord.

Sofia Wistam, 57, är ett levande exempel på det.

Hon är bland annat känd under smeknamnet ”Soff-i-propp”, från barnprogrammet hon ledde på TV4 i tre år, och på senare år har hon haft stora framgångar i tv-rutan med ”Sofias änglar” och ”Naked Attraction Sverige”.

Sedan i fjol jobbar Wistam även som programledare för radioprogrammet ”NRJ Morgon”. Där kamperar hon ihop med Basse Widman, Lotta Möller och Anton Körberg.

– Jag har alltid älskat att jobba med radio. Det är direkt, utlämnande och man får vara sig själv. När NRJ hörde av sig kunde jag inte tacka nej. Det ska bli så kul att få lära känna NRJ Morgons lyssnare och att jobba med Basse. Lotta och Antonsa Sofia i ett pressmeddelande när nyheten släpptes.

Läs mer: Sofia Wistam bryter tystnaden om svåra sjukdomskampen – höll det hemligt för barnen: ”Jävligt jobbig resa mentalt”

Skrämmer folk med fobi

Numera är hon väldigt varm i kläderna i radiostudion. Så pass att hon som sagt tvingas uppleva och stå ut med vad som än programmets redaktörer kastar på henne.

Som exempelvis en stor, läbbig och hårig spindel.

Hon har publicerat en bildserie på Instagram där hon poserar med det åttabenta djuret.

För den som inte lider av arachnofobi (spindelfobi) är det kanske inte någonting speciellt. Men många av Sofia Wistams följare har reagerat starkt på bilderna.

En majoritet av alla kommentarer som haglat in handlar om att det är läskigt med spindlar, att Sofia är modig som vågar hålla den i sin hand och att avsändarna inte skulle göra samma sak för alla pengar i världen.

Sofia Wistam
Foto: Kanal5/Discovery+

Men vissa skickar också en liten dos kritik till programledaren.

Fy kunde du väl hålla för dig själv”, skriver en person.

Sofia… du kan ju inte lägga ut såhär utan varning jag kastade iväg telefonen”, kommenterar en annan.

Wow, vilka bilder på Sofia och de lurviga spindlarna! Följarna har rätt, du är verkligen modig som vågar hålla i dem.

Fortsätt att bjuda på dig själv, Sofia – det uppskattas.