Leif GW Perssons nya bakslag – därför måste han dra ner på tempot: ”Varit tvungen att…”

Hälsan sviker och åldern tar ut sin rätt. Nu tvingas Leif GW Persson att hålla ett lugnare tempot i livet – och därmed även dra ner på något han älskar.

Han berättar om bakslaget på Instagram.

Leif GW Persson, 78, är så nära en landsfader vi kan komma i Sverige. Han är den mest kända kriminologen och deckarförfattaren i landet och han har genom åren synts i tv-program som ”Efterlyst” och ”Veckans brott”.

Dessutom är han återkommande expert i ”Nyhetsmorgon” på TV4 – där han delar med sig av sina teorier och tankar om några av de mest kända och aktuella brotten både i Sverige och internationellt.

Läs mer: Leif GW Perssons sylvassa kritik mot Nyhetsmorgon – efter Maria Forsbloms frågor i sändning

Läs mer: Så överlevde Leif GW Persson äktenskap med Kim – trots otrohetsaffärerna: ”Dåligt samvete”

Eftersom han har börjat bli till åren har hans hälsa försämrats kraftigt de senaste åren. Det har givetvis fått svenskarna att bli oroliga.

– Jag mår som man gör när man är gammal. Jag har svårt att gå på grund av artros. Det påverkar ganska kraftigt i och med att jag inte kan hoppa omkring. Det är ganska jobbigt men det finns de som har de långt värre så jag klagar inte, har han sagt till Hänt.

Leif GW Persson i ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

”Det är mitt eget fel”

Han konstaterar att det ”blivit ganska mycket värre det senaste året”. Till sajten säger han att han har totalt 18 olika krämpor, men han vill inte gå in mer detaljerat på vad de handlar om.

Förra året skadade GW sig i samband med en jakt. Han hoppade in i ”Nyhetsmorgon”-studion på ett par kryckor.

– Det är mitt eget fel. Jag envisas med att jaga. Då brukar det bli så där. Men inte så illa som det blev den här gången. Jag har en massa såna där skruvar i kroppen, det är förmodligen någon av dem som halkat på kant. Men det löser sig, sa Leif GW Persson i programmet.

– Allt händer i skogen. På kort och på lång sikt. Men det är ingen fara, det löser sig, fortsatte han.

Leif GW Persson om jakten

Just jakten är en hobby som GW verkligen äskat genom åren.

– Det började med att jag hittade ett gammalt salongsgevär på vårt lantställe i Bohuslän. Då var jag sex år och tyckte att det var kolossalt spännande. Det fanns inga dataspel på den tiden, så jag roade mig med att springa omkring där och jaga allt möjligt som jag egentligen inte fick skjuta på, har han sagt i en intervju med Folkofolk.

När han jagade som mest kunde han vara borta 150 dagar om året.

– Det blev inte så mycket sömn under den perioden, och det fixar jag inte det längre, sa han.

Nu för tiden gör han inte i närheten av lika många jaktdagar. Han har dessvärre tvingats ta det lugnare i livet på grund av sin hälsa. Han kan inte fortsätta i samma utsträckning.

Leif GW Persson på jakt
Leif GW Persson på jakt. Foto: Instagram

Jag har varit tvungen att dra ner på mitt jagande men inget skänker mig egentligen samma frid som när jag får sätta mig på pass ute i markerna. I trädgården utanför huset på landet trivs såväl kaniner som fasaner. Jag blir glad av att titta på dem till frukost och snart ska jag åka till grannen och jaga hare. Och även en mulen dag blir till en bra dag”, skriver han på Instagram.

Vad tråkigt att du tvingats dra ner på jakten, Leif. Hoppas du fortfarande kan njuta av de tillfällen du får.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev