Leif GW Perssons stora glädje – vändningen med hälsan efter oron: ”Betydligt fortare än jag trodde”

Efter oroväckande uppgifterna om hälsan.
Nu kommer Leif GW Persson med nya, positiva besked.
– Det visade sig att jag piggnade till i en relativ mening, säger han i Nyhetsmorgon.

Leif GW Persson, 77, är en av Sveriges mest folkkära författare sen många år tillbaka.

Kriminologen har också i många år varit en självklar tv-profil – och på sistone är det i Nyhetsmorgons tv-studio som tittarna främst får möta GW.

Nuförtiden kan den omtyckte profilen ses i TV4-programmet både på onsdagarna och söndagarna. Då kommenterar han på sitt säregna sätt aktuella och historiska krimhändelser.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20210831 Leif GW Persson, här fotograferad tillsammans med skådespelaren Robert Gustafsson, då inför den andra säsongen av tv-serien "Det som göms i snö". Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20210831 Leif GW Persson, här fotograferad tillsammans med skådespelaren Robert Gustafsson, då inför den andra säsongen av tv-serien ”Det som göms i snö”. Foto: Henrik Montgomery / TT

GW om skadan: ”Mitt eget fel”

I förra veckan stapplade GW plötsligt in på kryckor i studion.

Han avslöjade då att han drabbats av en skada i samband med en jakt – och berättade att han trodde att han skulle kunna hamna i rullstol.

– Det är mitt eget fel. Jag envisas med att jaga. Då brukar det bli så där. Men inte så illa som det blev den här gången. Jag har en massa såna där skruvar i kroppen, det är förmodligen någon av dem som halkat på kant. Men det löser sig, säger Leif GW Persson i programmet då.

LÄS MER: Leif GW Perssons plötsliga missöde med hälsan – efter incidenten: ”Det är mitt eget fel”

Men nu kommer en skön vändning för GW.

Sköna vändningen för Leif GW: ”Rutinerat läkkött”

När han återkom till Nyhetsmorgon på onsdagen bekräftade han att det inte blir någon rullstol. I stället verkar det nu gå åt rätt håll.

– Jag har lite svårt att gå men det är inget som.. Jag har ju kryckor. Jag hade nästan, ja sett fram emot är fel ord, men jag hade förväntat mig rullstol. Men det visade sig att jag piggnade till i en relativ mening. Betydligt fortare än jag trodde, säger Leif GW i Nyhetsmorgon.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Programledaren Anders Pihlblad påpekar då att den gode professorn förmodligen har gott läkkött.

– Gott läkkött? Ja, haha. Gammalt läkkött! Men rutinerat läkkött eftersom det läkt ihop så många gånger, säger GW och skrattar.

Samtidigt som han sedan sätter punkt för diskussionen.

– Innan det övergår till ett sånt läkarprogram återgår vi till vår business: crime.

Så härligt att höra, GW!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denne profil!