Lotta Engbergs döttrar har vuxit upp – så lever de i dag utanför rampljuset

Lotta Engberg är en av våra absolut mest uppskattade Svenska TV-profiler och har varit en del av nöjes-sverige i större delen av sitt liv.

Under åren som gått har hon haft lyckan att uppleva kärleken flera gånger om och bli både mamma och mormor.

Men hur ser livet ut idag för Lotta och hennes nu vuxna barn?

Lotta Engberg föddes 1963 i Överkalix och redan under barndomen intresserade hon sig snabbt för musiken.

Som 17åring var det dags för Lottas första TV-framträdande i programmet Nygammalt och tre år senare körade hon i studieversionen av Diggi-loo diggi-ley.

Året därpå ställde hon upp i Melodifestivalen med låten Sankta Cecilia och mötte i samband med det sin första man Anders Engberg.

Lotta och Anders Engberg uppträder med låten Ingenting är bättre 1990, Foto: Youtube, Anders Vian

1987 vann Lotta Engberg Melodifestivalen med superhiten Fyra bugg och en Coca-Cola och resten är en framgångssaga.

Dansband, mer Mello-fest, Diggiloo, Bingolotto, Let’s Dance och Lotta på Liseberg, för att nämna några.

Men det är inte bara karriären som varit en ständigt rullande karusell för vår folkkära Lotta Engberg, även privatlivet har varit fullt av diverse händelser.

Strax efter vinsten av Melodifestivalen 1987 föddes Anders och Lottas första dotter Malin, två år senare kom även dottern Amanda.

Lotta Engberg
Sångerskan Lotta Engberg med 16 dagar gamla dottern Malin på sängen i hotellrummet 7:e maj 1987, mellan repetitionerna inför Eurovisionschlagerfinalen i Bryssel där Lotta ska framföra Sveriges bidrag Boogaloo (Fyra Bugg & en Coca Cola). Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Men 1994 tog kärleken mellan Anders och Lotta slut efter tretton år som gifta. Strax därpå fann hon kärleken istället i sin dåvarande manager Patrik Ehlersson, som hon gifte sig med 1999.

Men inte heller deras kärlekshistoria var menad att hålla för evigt, utan slutade i skilsmässa efter ett 16 års långt äktenskap.

Foto: Peter Knutson/Wikimedia commons

Källa: Lottaengberg.se

Så ser barnen ut idag

Båda döttrarna har valt ett liv utanför rampljuset. De lever idag familjeliv och Lotta är mormor till hela sex stycken barnbarn.

Men i ett avsnitt av TV4s Secret Song Sverige ställde systrarna upp för att överaska Lotta och där fick vi se just hur lika de är sin mamma nu för tiden.

Lotta Engberg barn
Malin Engberg och Amanda Engberg, Foto: TV4

Livet som mormor trivs Lotta mycket bra med och hon har tidigare uttryckt sin glädje över barnbarnen för Hemtrevligt.

– Det är ganska otroligt egentligen och väldigt roligt. Jag är både stolt och glad och allt detta har fört mig ännu närmare mina två döttrar, berättade Lotta då.

Foto: TV4

Uppmärksammade kärleken med ”soldoktorn”

Läs mer: Doktor Mikaels besked med Lotta Engberg – bekräftar stora nyheten

Kärleken fortsätter frodas för Lotta Engberg och det är väl knappast någon som missat den blomstrande relationen mellan henne och Doktor Mikael.

Men att våga gå in i något nytt med både barn och barnbarn redan i bilden var inte bara enkelt, utan även lite läskigt.

Doktor Mikael, Lotta Engberg
Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Framförallt krävs det mod kan jag tycka, att tordas. För när så mycket är fullständigt i livet, med barn och barnbarn och jobbet, ja det är mycket som är väldigt bra. Att då släppa in nånting som liksom kan rubba allting helt känslomässigt, som man kanske inte får behålla, det vet man ju inte, har Lotta Engberg tidigare sagt i ett avsnitt av Efter fem.

Från början var det via en intervju med Aftonbladet som Lotta Engberg slängde ut en flört till doktorn. Hon sa då att hon inte hade tackat nej till en dejt.

Ett tag senare hakade Mikael Sandström på och bjöd ut henne, och resten är historia.

Sedan 2020 har de de toppat löpsedlar, köpt hus och delat med sig om drömmarna att flytta utomlands.

– Jag vill inte veta så mycket. Jag vill känna och njuta. Det är så fantastiskt att få känna sig lycklig. Nu fick jag tårar i ögonen bara för att jag sa så, men det är faktiskt sant, har Lotta Engberg sagt i ett avsnitt av Tillsammans hos Strömstedts om relationen.

Läs mer: Doktor Mikael om konflikterna med Lotta Engberg – efter tiden ihop: ”Ord som sårar”

Vilken otrolig resa Lotta har gjort och så fint med all kärlek till familjen!