Lotta Engbergs oro inför åldrandet – framtidsplanerna med Doktor Mikael: ”Inte oändligt med tid kvar”

Lotta Engberg har efter 20 år på Lisebergs scen slutat som allsångsledare. Hennes sambo Mikael ”Soldoktorn” Sandström har blivit pensionär och själv har hon fyllt 60.

Det har fått henne att tänka på framtiden – och planera för den.

– Det gjorde att jag började fundera på min ålder. Man har inte oändligt med tid kvar, säger hon till Aftonbladet.

Hon är en av Sveriges mest populära programledare och artister. Redan 1987 vann hon ”Melodifestivalen” med hitsången ”Fyra Bugg och en Coca Cola”.

Lotta Engberg, 60, har varit med i musiktävlingen hela sju gånger och hon har även varit programledare för det. Dessutom har hon lett ”Söndagsöppet”, ”Pengarna tillbaka”, ”Kär och galen”, ”Fem i topp”, ”Bingolotto” och ”Lotta på Liseberg”.

Lotta Engberg i ”Lotta på Liseberg”. Foto: TV4

Vill hinna träffa barnbarnen

Det sistnämnda programmet sändes 15 somrar i rad från nöjesparken i Göteborg, men hon ledde faktiskt allsången från scenen i hela 20(!) år innan hon i höstas beslutade sig för att hoppa av programmet.

– Jag kände och har känt under en period, jag har ju sex fantastiska barnbarn som inte har fått ha… När de har sommarlov och ledigt så har de haft en mormor som har jobbat, sa Lotta i ”Nyhetsmorgon” i november.

Hon slutar alltså i mångt och mycket för att få mer tid med barnbarnen MalteViktorAlmaStellaOskar och Arvid.

– Jag känner så här att nu är det våran tid att kunna vara tillsammans, mycket, mycket mer än vad vi har kunnat. Och också en fantastisk avslutning med 20 år som vi har fått stå, musikanterna och jag tillsammans med artister. Och publiken! Så jag känner ju lite saknad, sa hon också.

Fyllde 60 år i fjol

Nu bor Lotta i Mölnlycke, utan Göteborg, med sin älskade sambo Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 65, och deras hund Nova. Paret träffades för tre år sedan och flyttade ihop kort därefter.

Mikael har nyligen gått i pension från sitt vanliga jobb som jourläkare, men syns varannan tisdag i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Lotta, som fyllde 60 i fjol, har fortsatt att leda ”Bingolotto”. Men visst har hon börjat fundera över sin framtid nu när kärleken slutat arbeta och hon själv blivit äldre.

Doktor Mikael, Lotta Engberg
Lotta Engberg och hennes kärlek Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4

Hon och Mikael har börjat planera resten av deras liv tillsammans.

– Vi pratar om det nu, men jag kan ärligt säga att innan jag fyllde 60 så tänkte jag inte på det alls. Men sen jag har fyllt, så har jag börjat fundera på hur många år till man kommer att vara sugen på att göra saker. Det gäller att hitta de där åren då man har både råd, lust och tid, och ta vara på dem. Men just nu är det fortfarande roligt att leka med jobbet och musiken, säger hon till Expressen.

”Jag vill hitta ett lugn”

I en annan intervju, med Aftonbladet, är hon inne på samma ämne. Hon berättar om hur det varit att fylla jämnt.

– Det gjorde att jag började fundera på min ålder. Man har inte oändligt med tid kvar. Det gäller att ta vara på den. Jag vill förverkliga mina drömmar, säger hon.

Följdfrågan är given: Vad vill hon hinna uppleva?

– Jag vill hitta ett lugn, jag är ju otroligt energifylld. Jag skulle vilja kunna dämpa det lite grann, säger hon.

Samtidigt vill hon hinna göra mer saker tillsammans med Mikael som också nu fått mer tid. Och givetvis att hänga med resten av familjen.

Ni får ha det så underbart tillsammans, Lotta och Mikael. Ni är så fina ihop.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev