Lotta Engbergs ultimatum med doktor Mikael – ärliga orden: ”Då hade vi nog inte varit tillsammans”

I våras blev Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström sambos.

Men när paret flyttade ihop hade Lotta en bestämd åsikt.

– Men hade du föreslagit att ”Ska vi bli sambo och så flyttar vi till Stockholm?” så hade jag inte gjort det, förklarade Lotta för Mikael enligt Aftonbladet.

Ett av Sveriges hetaste par, sedan ett år tillbaka, är Lotta Engberg, 58, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63. Efter att de haft kontakt i några månader träffades paret under förra sommaren, blev kära och sedan dess har det nykära paret hunnit med en hel del.

I mars tog de det stora beslutet att flytta ihop och öppnade plånböckerna för att lägga vantarna på en ordentlig lyxvilla i Mölnlycke, utanför Göteborg. 

Tidigare har vi berättat att Mikael, i samband med flytten, lämnade jobbet som doktor på lasarettet i Lindesberg och sålde sitt hus i Hallstahammar.

Mikael Sandström, Lotta Engberg
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Lottas ärliga ord om flytten

Med parets nya, gemensamma, bas på västkusten får Mikael istället ställa in sig på att pendla genom landet när han ska medverka i TV4:s Nyhetsmorgon. 

Mikael tog själv initiativet till husköpet och kanske var det bäst så. För Aftonbladet berättar Lotta att det aldrig var aktuellt för henne att bosätta sig i huvudstaden.

– Men hade du föreslagit att ”Ska vi bli sambo och så flyttar vi till Stockholm?” så hade jag inte gjort det, sa hon till Mikael när Aftonbladet var på besök.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Mikaels beslut

Nog anade Mikael att Lotta hade en viss kärlek till Göteborg. Därav tog han beslutet att flytta till henne – för kärlekens skull.

– Det visste jag nog också. Det här med ultimatum, eller att hamna i situationer där det uppstår: ”Stockholm eller inget”, ”my way or the highway”, Lotta sa ju inte så, men jag kände nog att om jag skulle ha gått åt det hållet så hade det inte varit så bra. Då hade vi nog inte varit tillsammans. Det är mycket bättre att börja med vad vi kan enas om, kan vi börja där så kan vi se sen för ju mer vi känner varandra ju mer kan man enas om utan att göra avkall, sa Mikael då till Aftonbladet.

Mikael Sandström
Foto: TV4

Ni är så fina tillsammans! Vi önskar er allt gott! Lämna gärna en kommentar på Facebook!