Malin Berghagens uppmaning – efter hjärtskärande orden om mamma Lill-Babs: ”Jag ber dig…”

Det har gått över fyra år sedan vi förlorade en av våra mest folkkära och populära ikoner någonsin – popdrottningen Lill-Babs. I ett uppmärksammat inlägg på Instagram skriver dottern Malin Berghagen hjärtskärande ord som fått många att lämna starka meddelanden i kommentarsfältet. 

När Barbro “Lill-Babs” Svensson gick bort i april 2018 lämnade hon ett stort tomrum efter sig, inte minst hos sina döttrar som tar varje chans de får att hedra sin mamma. 

En av döttrarna – Malin Berghagen, har 111 000 följare på Instagram och går därför aldrig obemärkt förbi när hon lägger upp tänkvärda ord. 

Malin Berghagen: ”Gör vad jag vill”

Nyligen blev det ett stort ståhej kring att Malin valt att lägga upp en bild där hon låtit sitt gråa hår växa ut och synas under fotograferingen. Kommentarerna vällde in, varpå Malin besvarade det hela på sin blogg: 

”Jag är i den åldern där jag känner att jag gör precis vad jag vill med mitt liv”. 

Det nya inlägget som fått stor uppmärksamhet handlar dock inte om utseende och ålder, utan om Malins mamma Lill-Babs

Texten fortsätter efter bilden

Saknaden av Lill-Babs

Tillsammans med en bild på mor och dotter skriver Malin om saknaden av sin mamma, och hur dofter får henne att minnas . I samband med det uppmanar hon följare att dela med sig av vilka dofter som betyder något för dem, och varför. 

“Dofter vi minns… visst är det lustigt att vissa parfymer och dofter är för alltid sammankopplade med en känsla och minnen. Hur vi blir berörda, glada, ledsna eller illamående av den resa doften ger oss genom vårt minne. Idag på bloggen pratar jag om doften av mamma. Hur den kom tillbaka till mig och hon kändes nära… Länk i min profil. Jag ber dig också berätta om dofter som betyder ngt för dig”.

Uppmuntran i inlägget ledde till en hel uppsjö av fina kommentarer från följare som ville dela med sig av minnen. Se längre ner.

LÄS MER: Malin Berghagens stora kärlekslycka – nya glädjebeskedet med Martin: ”Spännande och ljuvligt”

Fina orden från följarna

“När jag känner doften av cigarettrök så vet jag att min morfar är och hälsar på och ofta är det för att han är orolig över något som händer i mitt liv just nu. Lite sträng men snäll, vill bara mitt bästa”, skriver en följare.

“Vill oxå lägga en kommentar som från början var så fantastisk men blev något annat.

Min mamma älskade parfymen Paris YSL. Pappa reste mycket och köpte den alltid till sitt.

Mamma blev sjuk i en mycket svår cancer, och på vårdavdelningen där hon låg blev hon duschad och fick en liten spray av Paris efter.

Med cellgifter och mycket smärtlindring ( typ morfin) utsöndrades det en sötaktig doft som blandades med Paris. Inte lika gott som när hon var frisk.Vid ett tillfälle när jag åkte tunnelbana i Stockholm satte jag jämte en kvinna som hade doften Paris på sig…. För mig blev det väldigt blandade känslor mellan en frisk, underbar mamma och en sjuk men också en underbar mamma. Så kan det bli”, skriver en annan.

Alla fina kommentarer finns att läsa på Malins öppna Instagramprofil.

LÄS MER: