Foto: TV4, Jonas Ekströmer/TT

Marianne Mörcks pinsamma tabbe framför kungaparet – då klev Silvia fram: ”Hon försökte…”

Marianne Mörck fick för några år sedan den stora äran att ta emot en medalj av kungaparet. Men allt gick inte riktigt enligt planerna, något som hon nu fått tillfälle att prata med drottning Silvia om.

Marianne Mörck är en uppskattad och omtyckt svensk skådespelerska som synts i många olika produktioner och format genom åren.

Hon har gjort stor succé både framför kameran och på teaterscenen, och genom det blivit en mycket folkkär person.

På senare år har vi bland annat fått se henne axla rollen som ”Bigge” i Bonusfamiljen, och i monologpjäsen ”Britt-Marie var här” på Riksteatern.

Läs mer: Marianne Mörck stortrivs med singellivet – lyckan över att leva utan man: ”Undrar hur män är funtade”

Tog emot medalj av kungen

Hon har skördat stora framgångar inom branschen och både hyllats och prisats för sina prestationer.

2014 hade stjärnan bland annat den stora äran att få ta emot medaljen Litteris et Artbius av kungen.

Nu berättar hon för Svensk dam att besöket med kungen och drottningen innebar att hon skulle införskaffa sig en ny klänning. Det skulle vara en ”mellanklänning.”

Marianne Mörck
Foto: TV4

Blev inte riktigt som hon hade tänkt

När hon väl införskaffat den var hon väldigt glad och nöjd med sitt beslut.

– Jag vandrar runt med den här klänningen som fladdrar lätt runt vaden. Sen står jag i kö, hör hur kungen ropar mitt namn, jag springer upp och niger så djupt att jag knappt kommer upp på mina svaga knän, säger hon till tidningen.

Dock fick hon sig en rejäl överraskning när hon gick tillbaka till samma butik och bad om hjälp med att hitta en liknande klänning. Personalen förklarade då att de inte hade några sådana.

När hon väl visade en bild på den insåg stjärnan snabbt att det inte riktigt blivit som hon tänkt.

Personalen förklarade nämligen att det var ett baddräktsöverdrag.

Marianne Mörck, kungen, drottning Silvia
STOCKHOLM 20140611 Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia delade ut medaljen Litteris et Artibus till skådespelaren, sångerskan och regissören Marianne Mörck. Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010

Läs mer: Läkarnas order tvingar Marianne Mörck trappa ner – orden om diagnosen: ”Kommer slå i backen”

Drottning Silvias nya ord till Marianne Mörck

Nyligen befann sig kungaparet i Göteborg för att fira stadens 400-årsdag och att kungen suttit på tronen i 50 år, och då träffade Marianne kungen och drottningen igen.

– Silvia vinkade till sig mig. Jag trodde att det var någon annan först. Hon sa att hon bara ville prata och att hon kände igen mig från när jag fick medaljen. Hon var så underbar, så fantastisk och försökte verkligen prata och förstå vad som var intressant för mig. Det är storartat, hur mycket de kan tänka på mig mitt i allt, säger Marianne Mörck till Svensk Dam.

STOCKHOLM 20191112 Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf samt kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till en representationsmiddag på Stockholms slott. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Då passade även skådespelerskan på att nämna sin modetabbe, som drottning Silvia inte alls verkade ha något emot.

– Jag berättade det för drottningen när jag var i Göteborg, men hon försökte lugna mig med att det aldrig var någon som såg, förklarar Marianne Mörck för tidningen.

Vi tycker du är fantastisk, Marianne!