Marie Serneholt avslöjar oron för tvillingarna – efter läkarbesöket: ”Jag tar ingenting för givet”

Marie Serneholt blev mamma till tvillingarna Philip och Nicholas förra året.

Och mammalivet innebär en hel del oro.

– Som jag skrivit tidigare är det ingenting jag tar för givet, skriver hon på sin blogg.

Artisten och tv-profilen Marie Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist blev föräldrar till två tvillingpojkar i september förra året. Lyckan var då total.

– Direkt efter förlossningen mådde jag nog oförskämt bra. Jag var helt rusig av hela upplevelsen. Helt plötsligt satt jag med mina två barn i famnen. Förlossningen hade gått bra, pojkarna mådde bra, jag mådde bra. Det var lycka och lättnad på samma gång, sa Marie då till Mama.

Men trots lyckan finns det också mycket att oroa sig för som mamma, vilket många föräldrar nog kan känna igen sig i.

Marie Serneholt om tvillingarna: Vad hände?

I ett blogginlägg berättar Marie Serneholt att hon för en vecka sedan var på BVC-besök. Pojkarna har nämligen redan hunnit bli sex månader.

– Alltså va?! Vad hände? Hur kan de redan blivit ett halvår? Det är faktiskt helt galet. Känns som att de var 1 månad alldeles nyss. Ett halvår…då är de ju snart 1 år ju! Haha. Nä, skoja. Men det är sjukt vad stora de blivit. De är liksom små killar nu. Och jisses vilken utveckling det sker varje dag. Så himla häftigt!, skriver Marie Serneholt.

Hos BVC fick pojkarna vägas, mätas, och man lyssnade även på hjärta och lungor. Och även om allt gick bra kunde hon inte låta bli att oro sig.

– Allt gick jättebra. De blev godkända båda två! Lättnaden. Jag blir så otroligt glad när alla kontroller går bra. Som jag skrivit tidigare är det ingenting jag tar för givet.

Det är inte första gången Marie är öppen med sin oro. Några månader efter förlossningen berättade hon om sin rädsla för att sönerna ska ha fått samma problem som hon själv när hon var barn.

Först och främst tycker jag att man får vara glad för lyckade besök med både läkare och BVC. Det är saker jag absolut inte tar för givet, eftersom jag själv föddes med höftledsluxation så har jag varit orolig att mina barn ska ha ärvt det av mig. Lättnaden man känner när de inte gjort det är enorm”, skrev då Marie i blogginlägget.

 

Som förälder slutar man nog aldrig att vara orolig för sina barn. Skicka gärna dina styrkekramar till Marie genom att kommentera på Facebook!