Mark Levengood om uppbrottet från Jonas – insikten i relationen: ”Kom till en punkt…”

I början av året separerade Mark Levengood och Jonas Gardell. Trots att de inte längre är ett par har de en bra relation i dag.

I en intervju med Allas berättar han mer om det uppmärksammade uppbrottet.

– Vi kom till en punkt där vi kände att: ”Nu gör vi något annat”, säger han.

De träffades redan 1986 och förlovade sig samma år. Mark Levengood, 59, och Jonas Gardell, 60, var länge ett av Sveriges mest kända par.

Men efter 36 år tillsammans valde de äkta makarna att bryta upp. I slutet av januari lät de allmänheten få veta att de skulle separera. Det var en nyhet som kom från ingenstans – som slog ner som en bomb.

Läs mer: Mark Levengoods kärleksfulla ord om Jonas Gardell – bekräftar nu det många anat: ”Allra finaste…”

Många hörde av sig till Jonas och Mark och beklagade sig över beslutet. Folk var uppriktigt ledsna för att kändisparet hade valt att gå skilda vägar. Mark har själv valt att fokusera på det positiva att han fått dela 36 år tillsammans med en så fin människa, snarare än att vara nedstämd för att det är över.

Mark Levengood. Foto: TV4

– Vårt liv har varit magiskt på många sätt. Jag kan inte se tillbaka på vårt liv och tänka att: ”Det var Jonas och det var jag”. Vi har liksom varit varandras förutsättningar. Utan att klaga – ett liv i offentligheten kommer med sina utmaningar och i det där hittade vi både stöd och tröst hos varandra. Det var något speciellt att få komma hem, stänga dörren efter sig och oavbrutet få prata om allt förutom våra arbeten. Vi gick in i en värld där vi inte blev dömda utifrån våra prestationer, bakom de där dörrarna hade vi ett riktigt liv, säger han i en längre intervju med Allas.

Läs mer: Mark Levengoods nya besked om uppdraget som julvärd – bryter nu tystnaden: ”Många som är ensamma”

”Blev ett sådant hiskligt ståhej”

Han säger att de en gång i tiden fick varandra att skratta väldigt mycket, att det var så de fastnade för varandra. De hade ofantligt kul ihop. Reportern på Allas frågar då om anledningen till separationen i början av 2023 var att ”skrattet hade tystnat”.

– Vi kom till en punkt där vi kände att: ”Nu gör vi något annat”. Det blev ett sådant hiskligt ståhej i media bara någon minut efter att vi gått ut och berättat offentligt om vår skilsmässa. Jag har svårt att förstå den där uppståndelsen. Det kändes som jag levde i en dokusåpa. Det har aldrig varit någon brist på kärlek mellan oss. Jonas och jag har fortfarande en jättefin relation och vi pratar ofta med varandra. Men Jonas och jag var ju barn när vi blev ett par, vi har förändrats massor sedan dess, säger han.

Mark Levengood vill heller inte ta avstånd från Jonas Gardell. Trots att de separerat och inte längre lever eller bor ihop är de ändå bundna till varandra för evigt. Jonas betyder lika mycket för honom i dag som han gjorde när de var gifta.

STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT
Mark Levengood och ex-maken Jonas Gardell. Foto: Pontus Lundahl/TT

Livslånga kärleken till Jonas

Han menar att efter 36 år ihop så är det omöjligt att kunna särskilja vad som egentligen är Mark och vad som är Jonas.

– Jag har en gång sagt att jag ska älska honom resten av livet, det är ord som jag inte kan ta tillbaka och jag vet inte ens om jag vill ta tillbaka de där orden. Jag kan inte sluta älska en människa på grund av ett slags civilståndsstatus. Vi kom bara till ett nytt skede i livet, säger han.

Du är så klok, Mark. Efter så många år tillsammans är det klart att ni alltid kommer ha ett band till varandra. Er historia och er relation finns kvar för alltid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev