Foto: TV4/Youtube

Nya beskedet om 108-åriga Dagny – efter hjärtskärande orden om plötsliga försvinnandet

Dagny Carlsson meddelade att hon skulle pausa bloggandet.
Nu kommer den folkkära 108-åringen med ett nytt besked till läsarna.

Hon blev folkkär efter 100 när hon i en SVT-dokumentär förklarade för tittarna att ”Det inte är så dumt att bli gammal”, som serien hette.

Dagny Carlsson gick en datorkurs vid 99 och började sedan blogga. Resten är som bekant historia. Hon har varit med i otaliga tv-program, gett ut en egen bok (”Livet enligt Dagny”) på bokförlaget Forum och dessutom gjort filmdebut i ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”.

Själv försvann Dagny Carlsson också tillfälligt efter årsskiftet.

Dagny som gäst i ”Skavlan”. Foto: Pillan Thelaus/SVT

Då förklarade 108-åringen att hon skulle ta en tillfällig paus med bloggandet, som hon har hållit i under alla år efter hundra.

Anledningen till den plötsliga pausen? Coronapandemin hade lett till att hon inte tyckte att hon hade någonting att skriva om.

LÄS MER: Därför ”försvinner” Dagny, 108 – hjärtskärande hälsningen till läsarna

Dagnys hjärtskärande ord: ”Hoppas ni inte glömmer bort mig”

Hon skickade samtidigt med en hjärtskärande hälsning till svenska folket.

”Jag mår bra och hoppas att ni inte glömmer bort mig”, skrev Dagny Carlsson då i sin blogg.

Hundratals av Nöjeslivets läsare hörde genast av sig till oss via vår Facebook-sida. Många ville då visa sin uppskattning för Dagny.

”Fina Dagny ❤ Hoppas att du snart kommer tillbaka. Du är så fantastisk Dagny ta hand om dig. Du sprider sådan glädje för jättemånga människor”, skrev exempelvis en av våra läsare i en kommentar på Facebook.

”Finaste Dagny inte glömmer vi dig. Väntar tills du är tillbaka på bloggen igen”, skrev en annan av Dagnys många fans till redaktionen.

Och nu behöver inte Dagnys läsare vänta längre! På torsdagen publicerades nämligen ett stort glädjebesked för alla 108-åringens fantaster.

Efter en tids frånvaro aviserar Dagny Carlsson nämligen nu att hon ämnar att starta upp sitt bloggande igen!

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dagnys vändning – efter bloggförsvinnandet: ”Kommer igen”

De glada nyheterna meddelas via hennes egen bloggsida. Under rubriken ”nu kommer jag igen” förklarar den folkkära 108-åringen:

”Nu skall det bli ordning på torpet och bloggning i vanlig ordning”, skriver hon.

Dagny skriver att hon fått hjälp av vännen Elena med bloggandet, och skickar samtidigt en så kallad ”cliffhanger” till alla sina läsare.

”Fortsättning följer lite senare”, skriver hon om comebacken.

Även Elena har publicerat några rader på bloggsidan där hon bland annat konstaterar att Dagny är ”i finfin form”. Dessutom ska tv-profilen, författaren och bloggstjärnan ha överösts av post och vykort från läsare. För detta ville hon tacka så mycket.

Vilka fantastiska nyheter! Vi är många som älskar att läsa din blogg Dagny, där du bjuder på så intressanta berättelser från förr men också reflektioner av i dag. Detta var dagens mest efterlängtade comeback!

Dela gärna vidare inlägget och skriv en uppmuntrande kommentar, om du också ser fram emot att läsa mer av Dagnys blogg som man hittar här!