Nya glädjebeskedet om Siw Malmkvist – Viktor Norén bekräftar nyheten med stjärnan: ”Coolaste”

Man brukar säga att kärlek inte har någon ålder. Detsamma gäller för vänskap. Artisterna Viktor Norén, 38, och Siw Malmkvist, 86, har verkligen funnit varandra – trots att det skiljer 48 år mellan dem.

Nu berättar han om parets gemensamma musikprojekt.

Ja, Siwan, jag kan inte lova exakt vad som kommer att hända. Förutom att det på alla sätt kommer bli oförglömligt”, skriver han på Instagram.

De träffades förrförra sommaren på Gotland. Viktor Norén och hans bror Gustaf var två av deltagarna i ”Så mycket bättre” 2021 – detsamma gällde för legendaren Siw Malmkvist.

Det visade sig att bröderna dessutom hade förberett en egen tolkning av den klassiska Malmkvist-låten ”Tunna skivor” och de döpte till och med om den till ”Sånger från dig”.

Alla älskade Noréns version av låten. Siw Malmkvist var nöjd, Viktor och Gustaf var lättade och tv-tittarna öste massor med kärlek över alla inblandade.

Viktor Norén, Siw Malmkvist
Viktor Norén och hans bror Gustaf framför sin tolkning av Siw Malmkvists låt ”Tunna skivor” i ”Så mycket bättre” 2021. Foto: TV4

Tack för sååå fina ord om Sånger från dig, vår tolkning av Siw Malmkvists Tunna skivor. Är väldigt många som har hört av sig om texten. Så den kommer här. Låtarna vi refererar till är sånger som mamma sjöng för oss när vi var små”, skrev Viktor på Instagram efter att programmet hade sänts.

Jag är så glad att jag fått en ny kompis. Och att jag fick sjunga en sång till min nya kompis och att hon blev så glad för sången. Hon är 84 år, bor ganska nära mig. Vi smsar ibland. Här om veckan åt vi middag med några vänner. Jag lärde känna henne i somras på ett soligt Gotland. Hon heter Siw Malmkvist och är min äldsta och coolaste vän och jag är så glad att hon tyckte om vår sång. Den hade aldrig funnits utan dig. Tack för allt, Siw”, skrev han också i en hyllning till sin nyfunna vän.

Läs mer: Viktor Noréns hyllning till Siw Malmkvist träffar rakt i hjärtat – orden får tittarna att jubla: ”Herregud”

Ses fortfarande regelbundet

Vänskapen har hållit i sig ända till i dag, mer än två år senare. De två folkkära artisterna har fortfarande en god relation – och uppenbarligen gillar de att arbeta ihop. För det är precis vad de ska göra i höst.

Nu kommer ett glädjebesked från Viktor Norén.

Hur många vänner har ni som är 86 år, kan hjula & gå ner i split? Jag har bara en.
Hon heter Siw Malmkvist, den coolaste jag känner & vi ska spela tillsammans på Rival 13 november när vi gästar ”Två och en Steinway” med Jan Lundgren
”, skriver han nu på Instagram.

Så här står det om föreställningen på Rivals hemsida:

Konsertföreställningen ”Två och en Steinway” bygger på det klassiska musikprogrammet ”Två och en flygel” som sändes på SVT från mitten av 70-talet och vidare ända fram till slutet av 90-talet vilket byggde på samtal och musik mellan pianisten Bernt Egerbladh och många av våra mest folkkära artister och kulturpersonligheter”.

I detta fall är det jazzpianisten Jan Lundgren som står för värdskapet. Den 13 november gästas han alltså av Norén och Malmkvist.

Hur ska det gå?” frågade hon mig. Ja, Siwan, jag kan inte lova exakt vad som kommer att hända. Förutom att det på alla sätt kommer bli oförglömligt. Det blir sång, samtal, dans. Kanske hjulning. Vi syns på Rival, missa inte oss!!”, skriver Viktor Norén.

Vad härligt att ni fortfarande ses och hörs, Viktor och Siw. Ni är så fina båda två! Lycka till med er spännande spelning. Önskar att jag hade kunnat vara där.