Nya hälsobeskedet för Siw Malmkvists sambo Fredrik – så mår han i dag efter tunga sjukdomstiden

Siw Malmkvists sambo Fredrik Ohlsson tvingades tillbringa delar av våren på sjukhus.
Nu kommer nya besked om skådespelarens hälsoläge, skriver Hänt.

Siw Malmkvist är utan tvekan en av våra mest folkkära artister.

Hon har varit värdinna i kultförklarade program som ”Hylands hörna” och medverkat i en rad olika musikaler även i Danmark, Tyskland, Belgien och Norge.

Dessutom har hon så klart vunnit Melodifestivalen, och även tävlat i stora Europa-finalen i Eurovision song contest.

Redan 1959 tog hon hem segern i Mellon med bidraget ”Augustin” – och två år senare var det dags igen. Då med ”April, april”.

I och med detta har hon förevigt skrivit in sig i Mello-historien i en klubb där bland andra även andra storheter som Björn Skifs och Tommy Körberg ingår: de som vunnit Melodifestivalen två gånger.

Faktum är att ”Siwan” endast bräcks av två artister: Carola Häggkvist och Marie Bergman som vunnit Mellon tre gånger vardera. Tack vare detta valdes Siwan redan första året, 2020, in i Melodifestivalens nyinstiftade Hall of fame där historiska insatser uppmärksammas av SVT.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Siw Malmkvist träffade kärleken efter Pippi

För att inte tala om de runt 600 låtar hon spelat in på tio olika språk – varav 40 nått in på Svensktoppen!

Men ”Siwan” är som bekant så mycket mer än ”bara” musiken. Hon har också spelat in en rad klassiska filmer genom åren.

Det var också via jobbet som hon träffades av Amors pilar. Hon mötte sin blivande sambo Fredrik Ohlsson när hon själv spelade Pippi Långstrump.

Då kände hon igen Fredrik – som själv spelat karaktärerna Tommy och Annikas pappa i långfilmerna om Pippi.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20210523 Skådespelaren Fredrik Ohlsson tillsammans med sin livspartner sångerskan Siw Malmkvist i deras hem. Foto: Henrik Montgomery/TT
STOCKHOLM 20210523 Skådespelaren Fredrik Ohlsson tillsammans med sin livspartner sångerskan Siw Malmkvist i deras hem. Foto: Henrik Montgomery/TT

– Han hade skilt sig och skulle ha fest hemma i sin villa. Jag visste inte vem han var, men när jag såg honom kände jag igen honom – det var ju han som spelat Tommys och Annikas pappa i Pippi-filmerna! Han som inte kunde kasta pil, har Siw Malmkvist tidigare sagt till Senioren.

Nu har de varit ett par i över 50 år. I en tidigare intervju med Nöjeslivet berättade Siw att hon inte hade något direkt svar.

– Åren har bara gått. Plötsligt har man hållit ihop så länge. Vi har väl helt enkelt trivts väldigt bra ihop och det är det som har hållit ihop oss, sa hon då till Nöjeslivet.

Glädjande nyheter om Fredrik Ohlssons hälsa

I dag är ”Siwan” 86 och Fredrik 92. Tidigare i år berättade Ohlsson att det varit lite si och så med hälsan på senare tid. I våras var han sjuk och fick tillbringa tid på sjukhus.

– Summan av kardemumman är att jag tänker att jag skall ta det lugnt och njuta av att jag faktiskt lever efter rigorösa undersökningar och vistelser på Stockholms samtliga sjukhus, sa då Fredrik till veckotidningen Hänt.

Men med hösten kommer glädjande nyheter från paret. Fredriks hälsotillstånd går i dur – han mår allt bättre!

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20200120 Fredrik Ohlsson och Siw Malmkvist anländer till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20200120 Fredrik Ohlsson och Siw Malmkvist anländer till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Så pass bra att han nyligen kunde besöka musikalen ”Änglagård” tillsammans med Siwan.

Efteråt var han nöjd med kvällen.

– Föreställningen var av internationell toppklass. Underbar och härligt professionell! Alltid kul att gå på Oscarsteaterns premiärer och träffa gamla kollegor- de som är kvar!!, skriver Fredrik i ett meddelande till Hänt.

Så härligt att höra! Ni är så fina tillsammans, Siwan och Fredrik!