Olle Jönssons oro för hälsan – beskedet efter livsförändringen: ”Ganska nojig”

Efter 50 år på vägarna har turnerandet för ett av landets största dansband, Lasse Stefanz stannat av helt.

Nu berättar bandets sångare Olle Jönsson om stora oron för hälsan under coronapandemin.

– Jag är faktiskt ganska nojjig och vill verkligen inte ha det, säger han till Nöjeslivet.

2020 kommer minst sagt gå till historien som ett annorlunda år.

På grund av den rådande pandemin har planer skjutits upp till framtiden och för underhållningsbranschen har pandemin slagit hårt.

Konserter, spelningar och turnéer har ställts in och för en av landets största dansband Lasse Stefanz, har det inneburit en stor förändring.

Efter 50 år ute på vägarna har bandet tvingat ställa in flera planerade spelningar.

Att resa saknar han inte, men Olle Jönsson berättar att han önskat få uppträda för publiken i alla fall, men att han på grund av sin ålder och närmande till pensionen kanske kommer få avsluta sin karriär på ett minst sagt annorlunda vis.

– Det enda jag kan är att spela och sjunga. Lite grann känns det som att man har blivit amputerad på ett sätt. Fruktansvärt sätt att avsluta sin karriär på, har han tidigare sagt till P4 Kristianstad.

Olle Jönsson
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

LÄS MER: Olle Jönssons besked – efter åren med Lasse Stefanz: ”Fruktansvärt sätt att avsluta sin karriär på ”

Nya beskedet med Lasse Stefanz

För de som sett fram emot att få återse bandet, vet sångaren Olle Jönsson inte ännu när det kan tänkas ske.

Men det finns ett litet ljus i tillvaron – bandet kommer nämligen släppa ny musik i framtiden.

– Inte så länge vi har restriktioner, men vi har letat låtar som kan passa oss. Så den som håller utkik kommer att hitta ny musik med Lasse Stefanz framöver, säger han till Nöjeslivet och fortsätter:

– Däremot är jag inte så förtjust i att uppträda inför publik i en nästan tom lokal. Har man ett bekräftelsebehov som jag, och många andra artister har, så är det svårt. Publiken är allt, den ger dig energi att leverera kväll efter kväll, och tar man bort den saknas något väldigt viktigt.

Lasse Stefanz
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Isolerat sig under pandemin

Under coronapandemin har Olle istället fokuserat på att göra annat, och trots den rådande situationen har året varit förhållandevis bra.

– Jag har gjort saker som jag tidigare inte haft tid till.  Jag har bland anant hållit på med min motorcykel, fixat med huset, och så har jag tagit hand om frukt och bär och saftat och syltat en hel del. Min äppelmust är jättegod. Men nu när det bara blir mörkare och mörkare tycker jag att det börjar bli jobbigt. Jag längtar tills det blir ljusare igen. Tack och lov finns det TV och många bra serier man kan följa. Yellowstone med Kevin Kostner tycker jag mycket om, säger han.

Olle Jönsson
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Stora oron för hälsan

Men även om Olle håller sig isolerad är artisten orolig för att själv drabbas av viruset.

– Jag har inte haft corona, men jag är faktiskt ganska nojig och vill verkligen inte ha det. Med diabetes och astma som jag har så måste man vara försiktig. Däremot är mina sockervärden bättre än på länge eftersom jag har stressat mindre och levt ett lugnare liv.

Vi hoppas verkligen att vi snart får återse er ute på vägarna igen. Ni är saknade!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.