Pernilla Månsson Colts speciella barnbeslut med maken Stellan – därför valde de att vänta: ”Vi insåg att…”

Pernilla Månsson Colt har två barn ihop med maken Stellan. Det skiljer närmare tio år mellan de två sönerna.

För Hemmets Journal berättar hon mer om beslutet att vänta så länge innan hon blev gravid igen.

– Bägge barnen fick chansen att vara totalt i fokus under en lång tid och Noel fick en bästa extra förälder, säger hon.

Hon var senast aktuell med sändningen kring Nobelfesten samt den uppmärksammade intervjun med Silvia inför drottningens 80-årsdag.

Det råder ingen tvekan om att Pernilla Månsson Colt, 57, är en av de populäraste programledarna på SVT.

Pernilla Månsson Colt blev hembjuden till Drottningholms slott för kaffe och en pratstund, där Drottningen delar med sig av historier. Både från rollen som drottning och livet som mormor/farmor. Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Pernilla Månsson Colt hade äran att få intervjua drottning Silvia inför hennes 80-årsdag. Programmet finns på SVT. Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Hon har under sin karriär inom public service agerat programledare för ”Trädgårdstider” på SVT, ”Ring så spelar vi” i P4 och för ”Husdrömmar” tillsammans med arkitekten Gert Wingårdh. Hon är också producent för ”Antikrundan”.

Träffade maken för 27 år sedan

Hon är sedan länge bosatt i Klagshamn utanför Malmö. Där bor hon med maken Stellan Colt, 59, och sonen Noel, 16. Den äldre sonen Gabriel, 26, har flyttat ut.

Dessutom har hon två äldre bonusbarn som bor i Hô Chi Minh-staden (tidigare Saigon) i Vietnam och i Los Angeles.

Pernilla och Stellan, som är musiker, träffades för 27 år sedan. Då var de i varsin relation sedan innan. Men deras kärlek var stark och till slut kunde de bli tillsammans.

– Stellan hade fått hoppa in som trummis i programmets husband och mitt första minne av honom är att han var otroligt glad, hade fräknar och fint lockigt hår, berättar hon för Hemmets Journal.

De fick sin första son, Gabriel, 1997 och två år senare var det dags för bröllop.

Pernilla Månsson Colt och maken Stellan Colt
Pernilla Månsson Colt med maken Stellan Colt. Foto: Instagram

Är tio år mellan de två sönerna

De äkta makarna valde att vänta drygt tio år innan de skaffade nästa barn, sonen Noel.

– Bägge barnen fick chansen att vara totalt i fokus under en lång tid och Noel fick en bästa extra förälder. De har världens skönaste relation idag, säger hon.

Att det blev en längre väntan mellan de båda graviditeterna var till en början inte planerat, men allt eftersom tiden gick bestämde Pernilla och Stellan sig för att ”ordna upp livet” innan de välkomnade en till människa till världen.

– Det var ingen större plan från början. Första gången blev jag med barn snabbt. Sedan tänkte vi vänta tills vi hade bättre koll på läget, blivit fast anställda och så vidare. Men tiden rann iväg, snart var jag nästan 40 och vi insåg att det var dags att sätta igång om det skulle bli något mer barn, säger hon.

Vad härligt att ni har det så bra ihop, Pernilla och Stellan! Det är trevligt att höra.

Ta hand om varandra och alla era barn.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev