Petters bolag har tillgångar på 83 miljoner – beviljas coronapengar från staten: ”Inget går till mig”

Flera svenska artister har beviljats coronastöd i form av pengar från staten, som kompensation för vad de förlorat på uteblivna spelningar och annat som orsakat ekonomisk förlust.

Sedan Tommy Körberg riktat offentlig kritik mot flera kändisar som sökt och tagit emot krispengarna har en het debatt eskalerat i sociala medier.

En av de vars företag som tagit emot krisstipendiet är Petter Alexis Askergren, vars bolag har 83 miljoner i tillgångar, enligt Aftonbladet.

Petter
Petter Alexis Askergren. Foto: TT

Sarah Dawn Finer, Petter, Danny Saucedo och Robert Wells har alla bolag som beviljats pengar av staten, som stöd för utebliven inkomst under coronpandemin.

Så mycket pengar får de

Enligt Aftonbladet har artisten Petters bolag 83 miljoner i tillgångar. Ändå anser statens kulturråd att företaget ska ha krispengar på 200 000 kronor.

– För Kulturrådets del är det två saker man har kunnat söka bidrag för. Det första är intäktsbortfall i samband med ett inställt kulturarrangemang. Det andra är merkostnader som inte har gått att undvika för kulturevenemang som har blivit uppskjutna, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin till Aftonbladet, när hon berättar hur kulturrådet resonerat kring stödet.

Petter: Tar inget av pengarna själv

Petter Alexis Askergren kommer dock inte att ta del av pengarna själv. Det berättar han i ett inlägg på Instagram, där han ansluter sig till debatten.

”De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare”, skriver Petter på sin egen Instagram.