Så lever Hem till byn-hunken Ulf Dohlsten idag – helt oigenkännlig efter alla år

Ulf Dohlsten slog igenom som 20-åring när han spelade rollen som Lars-Erik i Hem till byn.
Nu talar han ut om tiden som flickidol och livet på franska rivieran med hustrun.
– Jag hade turen att träffa rätt tjej redan då, säger Ulf Dohlsten till Femina.

Innan succén i ”Hem till byn” hade Ulf Dohlsten, 72, endast erfarenheter från teaterscenen och från en mindre tv-produktion. Enligt honom själv fick han rollen i ”Hem till byn” på grund av sina likheter till Sture Ericsson och Ulf Qvarsebo som skulle spela hans farfar och pappa i serien.

– Regissören Jackie Söderman ringde hem till mamma och pappa och frågade om jag ville vara med i en tv-serie, dessutom i en av huvudrollerna. Det var ju inte så mycket att snacka om. Det var ju flax också, de hade aldrig sett mig agera, men jag tror ju att det hade att göra med att jag var ganska lik både Sture Ericson, som spelade min farfar, och Ulf Qvarsebo, som spelade min far, säger han till tidningen.

Så blev Ulf Dohlsten en flickidol – fick en kvinna att svimma

När Ulf Dohlsten klev in i TV-rutan för första gången blev framgången omedelbar. Det fanns bara två kanaler och han blev snabbt Sveriges nya flickidol.

– Det var väldigt omtumlande, det gick nästan över en natt. Efter andra omgången gick ju jag på scenskolan och bodde i Stockholm och det var ett helsike att visa sig ute. Jag kunde inte gå på restaurang. Jag ska inte säga att det var jobbigt, det var roligt men också lite otäckt, säger Ulf Dohlsten till Femina.

Det gick så pass långt att han även fick en kvinna att trilla ihop.

– 1975 var jag ute och turnerade med Riksteatern, ett av mina första jobb efter scenskolan, och när vi var i Ludvika skulle jag gå in i en korvkiosk och köpa en korv med bröd. Det var dagen efter att ett avsnitt av Hem till byn hade sänts och när jag gick in korvkiosken svimmade hon som stod där. ”Det är Lars-Erik”, utbrast hon och trillade ihop. Så jag fick springa in där och ropa på hjälp, säger han till tidningen.

Därför regisserar han fortfarande – berättar om relationen till sönerna

Det skulle komma att bli en lång skådespelarkarriär för Ulf Dohlsten. Förutom succén i ”Hem till byn” medverkade han även i 700 avsnitt av 725 i serien Vita lögner och spelade i flertalet filmer och pjäser.

Lars Erik Dahl,en av seriens huvudkaraktärer fantastiskt gestaltad av Ulf Dohlsten genom alla säsonger..uppväxt i ett…

Posted by Hem till byn on Friday, April 1, 2016

2011 debuterade han även som regissör med föreställningen ”En mor till salu”. Även om han inte längre medverkar i filmer fortsätter han att regissera pjäser för att vara nära sina två söner .

– Mina pojkar tycker att det är kul att ha med mig som regissör. Det är ett fantastiskt sätt att få umgås med sina barn, de gör som jag säger, skrattar Ulf Dohlsten.

Så lever Ulf Dohlsten idag – oigenkännlig alla år efter Hem till byn

Nu lever Ulf Dohlsten på varmare breddgrader. Det som började som en semester till franska rivieran för 15 år sedan är idag verklighet för skådespelaren. Ulf och hustrun Kerstin träffades för över 50 år sedan, samma år som han debuterade i Hem till byn.

– Vi träffades 1971. Vi har fortfarande väldigt kul, jag hade turen att träffa rätt tjej redan då, säger Ulf till Femina.

Tillsammans har de fyra vuxna barn i sönerna Martin, Victor, John och dottern Sofia. Dessutom har de fått en del barnbarn också.

Idag lever Ulf och Kerstin ihop i Antibes, mellan Nice och Cannes, där de köpt ett boende. Ulf var som bekant en flickidol när han började sin karriär som skådespelare – såhär ser folkära profilen ut idag!

Nedan syns han även i ett klipp på Facebook med en av sönerna.

Victor och Ulf hälsar! Köp biljett till Lyckans Soldatet – en föreställning om fotbollens historia. Premiär 1 mars!https://billetto.se/e/lyckans-soldater-biljetter-854349

Posted by Bröderna Dohlsten on Tuesday, February 6, 2024

Så kul för er Ulf och Kerstin, hoppas ni njuter av solen där nere!