Sanne Salomonsen bröt upp från Mats Ronander när sonen föddes – i dag har de en helt annan relation

Sanne Salomonsen har gjort stor succé i TV4:s ”Så mycket bättre”. I lördagens avsnitt berättar hon om åren då hon var gift med svenska stjärnan Mats Ronander.

Efter att ha brutit upp när sonen Victor-Ray var liten har de i dag en helt annan relation.

I avsnitt 3 av årets ”Så mycket bättre” kom danska superstjärnan Sanne Salomonsen, 67, in och höjde tempot direkt. Under tiden hon var på Grå Gåsen på Gotland levererade hon både grymma tolkningar av de andra artisternas låtar, men även sylvassa kommentarer som blev till rubriker i media.

Hon pratade bland annat om stroken hon råkade ut för 2006, om olyckan som inträffade inne i huset och om det nuvarande singellivet och de sexuella relationerna med olika män världen över.

Läs mer: Därför väljer Sanne Salomonsen ett liv utan partner – sanningen bakom vägvalet i livet: ”Jag har…”

Därför lämnar Sanne Salomonsen huset

I lördagens avsnitt avslöjar rockdrottningen att hon ska lämna programmet efter middagen.

– Jag sticker efter showen i kväll. Det är min sista dag, säger hon i programmet.

– Men berätta. Vad fan ska du göra nu?, frågar Pär Wiksten, sångare i The Wannadies.

– Jag är mitt i en turné, säger hon, vilket förvånar de andra.

– Så jag åker bara hem och fortsätter att spela. Jag har ställt in två konserter för att göra det här.

Alla runt bordet blir märkbart ledsna över beskedet. Liksom alla tv-tittare tycker de att hon bjudit på sig själv och verkligen gett järnet.

– Men du, spelar du själv? Har du fullt band?, frågar Pär Wiksten.

– Okej, lyssna. Jag är på turné med två olika band. Ett med elektriska gitarrer som spelar alla rockhits. Jag har ett eget band, vi spelar alla de stora ”Pop commercial hits”, förklarar Sanne.

Sanne Salomonsen
Sanne Salomonsen i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Sanne om åren med ”Malla”

Pär Wiksten frågar om hon fortfarande spelar med ”Malla”? Han syftar givetvis på svenska blues- och rockstjärnan Mats Ronander, 69. Sanne och Mats var gifta i sju år mellan 1985-1992. De fick också en son under den tiden, Victor-Ray Salomonsen Ronander, 35.

I somras hade Sanne äran att sommarprata i P1. Då pratade hon om första mötet med ex-mannen Mats. Hon var ute på krogen i Stockholm och han stegade fram till henne.

– Vi blev kära direkt. Det var ingen tvekan, det var vi. Det var fantastiskt att bli kära på det där sättet. Han var ett maskulint uttryck för mig och jag var hans feminina uttryck. Men jag levde med en annan man, i Köpenhamn. Så vi fick ta det försiktigt, till en början. Men mitt förhållande avslutades ganska snabbt och jag flyttade till Mats i Stockholm, berättade hon i radioprogrammet.

Mats Ronander Sanne Salomonsen
Mats Ronander och Sanne Salomonsen på scenen. Foto: SVT

Hon säger att de båda valde varandra, trots att båda hade andra erbjudanden från andra människor. De båda var oerhört heta och många flirtade med dem.

– Fyra år senare föddes våran son Victor-Ray, han har samma charm och humor som sin pappa. Efter att Victor-Ray var född gick det tyvärr bara ett par år innan vi bestämde oss för att gå skilda vägar. Vi hade vuxit ifrån varandra, till slut fungerade det inte för oss att leva ihop. Så vi skilde oss, det var ett gemensamt beslut och det var ett bra beslut, sa hon.

Hon köpte en bondgård i skogen med sin mamma. Där bodde hon med sonen och mamman. Mats kom ofta och hälsade på. Efter två års uppehåll på scenen började de även spela musik ihop igen.

– Det jag älskar med Mats är hans intellekt. Han är beläst, han kan konst, och så älskar jag hans humor. Åh, vad jag har skrattat med honom! Han kan få alla att skratta, men framför allt så älskar jag hans röst, hans låtar, hans texter, hans munspel, han är den bästa blues-mannen i Sverige, sa hon då.

Orden om relationen med ex-maken

Åter till Pär Wikstens fråga. Spelar hon fortfarande med ”Malla”?

– Ibland, vi har just gjort två konserter i Malmö och Göteborg, svarar hon

– När ni var ihop, var han med i bandet då?, undrar Wiksten.

Sanna Salomonsen och Mats ”Malla” Ronander. Foto: SVT

– Ja, vi skulle vara med i varandras band hela tiden. Vi var så kära så vi skulle vara tillsammans. Jag var 28, han var 30, när vi träffades. Och vi var så kära att vi höll på att bli tokiga.

– Och ni var så snygga, flikar Pär Wiksten in.

– Jag var honom i Danmark och han var mig i Sverige. Det var en härlig tid, säger hon.

Sanne Salomonsen om lyckan i livet

Sedan återkommer hon till sonen, Victor-Ray Salomonsen Ronander. Han har gått i sin faders fotspår och är en jäkel på gitarr.

– Jag upplever en väldigt skön tid. Jag har ju en grabb, han är 35 nu, och jag har bjudit in honom till att spela med mig. Det har jag gjort för att han är en skitbra gitarrist. He looks gorgeous. Och så har han en energi som jag älskar, säger Sanne.

– Är det din och ”Mallas”? Så klart han är snygg och spelar bra gitarr, säger Pär Wiksten.

Sanne Salomonsen, Victor-Ray Salomonsen Ronander
Sanne Salomonsen och hennes son Victor-Ray Salomonsen Ronander.

– Det är så roligt alltså. Så jag tycker att allt är ballt. Jag är himla glad. Jag gör succé och har hur många jobb som helst. Det säger bara ”tjong”, vi kör bara. Så nu är jag precis där jag var innan jag blev sjuk för 17 år sen, säger Sanne och blir lite tagen själv.

De andra skålar och applåderar henne.

Vi är så glada att vi fått lära känna dig, Sanne. Du har verkligen briljerat under de här veckorna och ”Så mycket bättre” kommer bli fattigare utan dig.

Dela, gilla och kommentera gärna på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev