Siw Malmkvist nya smärtsamma ord efter kärleken Fredrik Ohlssons död – stora saknaden: ”Han kommer inte hem mer”

Det var i höstas som vi nåddes av det sorgliga beskedet om att skådespelaren Fredrik Ohlsson gått bort.

Efter sig lämnade han sambon Siw Malmkvist och resten av familjen i stor sorg.

Nu öppnar hon upp om känslorna efter makens bortgång.

Fredrik Ohlsson är kanske mest känd för den breda publiken som Tommy och Annikas pappa i filmerna om Pippi Långstrump.

Men genom åren så har han figurerat i mängder av teateruppsättningar, filmer och tv-serier. Bland mycket annat spelade han antikhandlaren Josefsson, känd som Pelikanen, i tv-serien ”Varuhuset”.

STOCKHOLM 20210523 Skådespelaren Fredrik Ohlsson tillsammans med sin livspartner sångerskan Siw Malmkvist i deras hem. Foto: Henrik Montgomery/TT
STOCKHOLM 20210523 Skådespelaren Fredrik Ohlsson tillsammans med sin livspartner sångerskan Siw Malmkvist i deras hem. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tillsammans med sångerskan och skådespelerska Siw Malmkvist hade han en kärleksrelation sedan 1971, då de träffades på Fredriks fest.

– Han hade skilt sig och skulle ha fest hemma i sin villa. Jag visste inte vem han var, men när jag såg honom kände jag igen honom – det var ju han som spelat Tommys och Annikas pappa i Pippi-filmerna! Han som inte kunde kasta pil, har Siw Malmkvist tidigare sagt till Senioren.

Siw Malmkvists ord om sorgen

Det var den 18 november i år som Fredrik Ohlsson tyvärr gick bort, 92 år gammal. Familjen hade sedan en tid tillbaka fått beskedet om att slutet kunde vara nära, vilket det också var.

I en ny intervju med Hänt så ger hon besked om känslorna en tid efter kärlekens död.

– Hur mår jag, vad ska man säga. Det är väldigt tyst och tomt här hemma. Men han har åkt in och ut på sjukhus och då har man varit van vid att han kommer hem så småningom men nu kommer han inte hem mer. Det tar sin tid innan det mognar i huvudet på en, säger Siw Malmkvist till Hänt.

Hon berättar även att hon mår bra och att uppdragen rullar på.

Siw Malmkvist, Fredrik Ohlsson
Fredrik Ohlsson och Siw Malmkvist anländer till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Så ska Siw fira julen

I år blir det första julen utan sin älskade Fredrik. Barnen och barnbarnen samlas, men det tycks bli en lugnare jul.

– I jul blir det att man firar jul med familjen, jag är inte en sån Ingmar Bergman-jul-människa. Den där filmen som gick där de hade sånt julfirande som var överdådigt, jag tar det väldigt lugnt och har alltid gjort på jularna, säger hon till Hänt.

Vi beklagar sorgen Siw! Hoppas att du får en riktigt fin jul med barnen och barnbarnen.