Skådespelaren Carina Lidbom försvann från tv – det gör hon i dag

Skådespelaren Carina Lidbom drabbades av bröstcancer 2016.

I dag är hon på bättringsvägen – och ser framåt.

– Jag tänker alltid mycket på att se framåt och inte bakåt. Att jag hela tiden har någon positiv ställning, både till mig själv och utåt, säger hon till Nöjeslivet.

I söndags gick föreningen GAPF:s årliga Fadimegalan av stapeln på Berns i Stockholm. Skådespelaren Carina Lidbom var en av alla som var på plats.

– Jag tror att vad man än kan göra, att visa en slags tydlighet över vad man vill med gemenskap och tillhörande så kan vi bara börja med oss själva. Den här galan är viktig på det sättet, den påminner oss. Och det är mycket vi behöver bli påminda om, säger Carina Lidbom till Nöjeslivet, om galan som uppmärksammar hedersrelaterat våld och förtryck.

Det gör Carina Lidbom i dag

Carina Lidbom blev Sunes mamma Karin med hela svenska folket i den klassiska julkalendern från 1991. Hon medverkade även i den omåttligt populära såpan ”Rederiet”. Men de senaste åren har hon synts allt mindre i rutan.

– Jag skriver rätt mycket nu och har regisserat. Nästa uppträdande blir faktiskt i södra Spanien. Det är jag och några till som ska sätta upp en föreställning, vi har smygpremiär i Nerja av många olika anledningar. Men det är en pjäs som heter. ”Stolt, stark och skrynklig”, hur det är efter femtio och att det inte är så farligt, säger hon till Nöjeslivet.

Foto: Pontus Lundahl / TT /

Carina Lidbom om ålderhetsen

Pjäsen behandlar bland annat dagens åldershets. Lidboms skådespelarkollega Allan Svensson röt förra veckan i från mot just åldersfixeringen, som han menar genomsyrar samhället.

Carina Lidbom, som fyller 62 år i februari, håller med sin kollega om ålderhetsen.

– Ja, absolut. Det är det ju, och det har det varit länge. För att inte bli så påverkad av media och hur man ska se ut får man återigen gå till sig själv och fråga vad det är man vill, säger hon.

Berättar om sjukdomen: Upp och ner

För två år sedan fick Lidbom ett tungt besked, hon hade drabbats av bröstcancer. Skådespelaren tvingades till operation, och som tur var slutade det bra. Bara veckorna efter gav hon beskedet att operationen lyckats.

– Det är lite upp och ner. Det ska man inte förneka. Men jag tänker alltid mycket på att se framåt och inte bakåt. Att jag hela tiden har någon positiv ställning, både till mig själv och utåt, säger hon till Nöjeslivet.

[arve url=”https://youtu.be/3jg34FaEMHY” /]

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Vad härligt att du mår bättre, Carina! Skicka gärna dina styrkekramar till henne genom att kommentera på Facebook.