Foto: Kanal 5

Sofia Wistams nya beslut med Pernilla Wahlgren – erkännandet efter alla år: ”Folk tror nog att vi…”

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren har spelat in program varje vecka – i nio års tid.
Nu berättar Wistam om succéns hemligheter och baksidor.
– Det går ju upp och ner ska gudarna veta, i lust, passion och driv, säger hon till Nöjeslivet.

De är två av Kanal 5:s allra största stjärnor – som genom åren haft stora succéprogram i rutan.

Pernilla Wahlgren med ”Wahlgrens värld”, och Sofia Wistam med tittarfavoriten ”Sofias änglar” och så ”Naked attraction Sverige”, dejtingprogrammet som senare i år är tillbaka med en ny säsong.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20231025 Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam under Warner Bros Discoverys stora pressdag då de bland annat ska presentera nya program i HBO Max och Discovery+, samt en sammanslagning av tjänsterna till den nya strömningstjänsten Max under nästa år. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20231025 Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam under Warner Bros Discoverys stora pressdag då de bland annat ska presentera nya program i HBO Max och Discovery+, samt en sammanslagning av tjänsterna till den nya strömningstjänsten Max under nästa år. Foto: Jessica Gow / TT

Parallellt med tv-karriärerna har de båda profilerna också ett stort, gemensamt projekt i form av ”Wahlgren & Wistam”. Podcasten som vuxit till en av landets största och mest populära, där profilerna funderar över små och stora saker – alltifrån ex-män, till barnuppfostran, kärlek och misslyckanden avhandlas med en stor portion humor i podden.

De beskriver själva podden som ”filterlöst om glamorös vardag. Detta är en plats för er som skrattar och gråter med oss varje vecka”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Duon närmar sig avsnitt nummer 500. I skrivande stund har omkring 480 avsnitt producerats under årens lopp med Pernilla och Sofia bakom mikrofonen.

Sofia Wistam berättar vad som ligger bakom att duon ännu inte haft ens en veckas uppehåll – på nio års (!) tid.

– Det går ju upp och ner ska gudarna veta, i lust, passion och driv för podden. Men jag tror vi hittat någon slags form, säger Sofia Wistam till Nöjeslivet.

Nya steget för Wahlgren och Wistam: Filmar podden

Hon berättar också att duon nu tagit nya steg i utvecklingen av podden.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

De har på senare tid nämligen valt att filma inspelningen.

– Nu har vi för första gången filmat när vi spelat in podden, och ser vad, om och hur vi ska använda det. Jag tror så länge… Vi har aldrig tagit uppehåll, vi har gjort varje vecka i snart nio år. Och det är ju en prestation. Nio år, utan en enda veckas uppehåll! säger Wistam till Nöjeslivet.

Hon berättar att de inte haft uppehåll under sommaren heller – inte ett endaste år. Men att spela in poddar även för sommaren, var någonting som Wistam tvingades övertyga Wahlgren om.

– Inte sommaren heller. Och det får du inte säga till Pernilla, hon tjatade i början: ”Ska vi inte…?”. ”Nej, det är nu folk vill höra en podd!”. Och nu fattar ju hon också. Jag tror inte att det är någon annan podd som inte haft uppehåll på nio år?

Du och Pernilla har inte haft semester från varandra på nio år?

– Nej. Men folk tror nog att vi umgås mer än vad vi gör. Ibland träffas vi bara en gång i veckan. Eller kanske till och med pratar i telefon när vi poddar en gång i veckan, säger Wistam.

Hon menar att deras olikheter gör podden vassare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sofia Wistam
Foto: Kanal5

– Vi är väldigt olika som personer, och jag tycker det är styrkan. Hon är knasig, väldigt transparent och bjussig, och jag styr upp. Jag respekterar henne jättemycket och värnar om att hon ska må bra. När vi började podden var ju inte ens ”Wahlgrens värld” gjort. Det fanns ju inte. Bianca och Benjamin bodde hemma, säger Wistam och fortsätter:

– Så livet var lite annorlunda då, och det är ju häftigt det som hela den här Wahlgren-familjen går igenom. Så det är väldigt tacksamt också att ha henne som podd-partner, för det finns ju väldigt mycket att prata om.

Men pratar ni ingenting om familjen Wistrand också?

– Jag får rätt mycket DM:s (direktmeddelanden via sociala medier, reds anm.). Det blir ofta så att Pernilla pratar om sig och sin familj. Jag pratar mycket om saker jag lärt mig under veckan. ”Visste du att…”, ”vad tycker du om det här…”. Jag är mer som en journalist. Jag har inte riktigt samma behov att ventilera mitt innersta, tror jag. Men vi pratar ju känslor, om våra familjer men jag pratar ju betydligt mindre än vad hon gör. 

– Det är klart att alla poddlyssnare vet, och nu när vi hade poddshow nyligen så var ju våra män med och hade en roll i själva showen. Så de känner ju oss där också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev