Stenhårda kritiken mot Kristin Kaspersen – efter bilderna från lyxresa: ”Behöver tänka på…”

Kristin Kaspersen är på Maldiverna för att jobba som yogainstruktör. Hennes beslut att flyga till andra sidan jordklotet har inte tagits emot väl av alla.

Om alla ni kändisar och influencers kunde sluta flyga hit och dit bara för erat höga nöjes skull vore det väldigt bra. Som positiva förebilder behöver ni också tänka på de utsläpp flyget faktiskt står för”, kommenterar en person på hennes Instagram.

Tv-profilen och programledaren Kristin Kaspersen, 54, har en gedigen nöjeskarriär bakom sig. Hon har lett program som ”Söndagsöppet”, ”Fångarna på fortet”, ”Idrottsgalan”, ”Let’s dance” och ”Biggest loser”.

Läs mer: Kristin Kaspersens nya kärleksbesked – nu får hon äntligen berätta om familjelyckan

Dessutom är hon välkänd tack vare sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, sin syster Malin Berghagen och numera även sin son Filip Lamprecht. Hennes pappa är dessutom den gamle norske fotbollsmålvakten Kjell Kaspersen.

Hon är med andra ord en riktigt stor kändis hemma i Sverige.

Har åkt på lyxresa

Nu har hon däremot lämnat hemlandet för ett tag. Hon har nämligen åkt på en jobbresa till Maldiverna, till lyxresortet Soneva, där hon ska agera yogainstruktör en tid.

Hennes två söner är med på resan.

Landat. Förbereder morgondagens träningspass. Sen blev det skönt häng med sönerna och fantastisk middag på stranden!”, skriver hon i ett Instagram-inlägg.

Kristin Kaspersen resa
Kristin Kaspersen på Maldiverna. Foto: Instagram

Många av hennes följare tycker att det ser härligt, drömmigt, lyxigt och underbart ut. Men alla är inte lika nöjda.

Många tycker att hon borde skämmas som flugit till andra sidan jorden för sitt eget nöjes skull. I dessa tider är det inte ovanligt med ”flygskam”. Hennes följare tycker att hon borde tänka på den miljöpåverkan hon bidrar med när hon reser så långt bort.

”Klimatkrisen är inte så drömmig”

Så här skriver folk i kommentarsfältet till Kristins inlägg:

Om alla ni kändisar och influencers kunde sluta flyga hit och dit bara för erat höga nöjes skull vore det väldigt bra. Som positiva förebilder behöver ni också tänka på de utsläpp flyget faktiskt står för. Jag förstår att resmålet är drömmigt, men klimatkrisen vi står inför är inte så drömmig precis”, skriver en upprörd följare.

Precis så! Samma sak när hon åkte till Maldiverna för att göra en podd… Sen säger sig människan värna om klimatet och naturen”, svarar en annan.

Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen. Foto: TV4

Det här luktar skattepliktig nöjesresa lång väg. Sonen är med. “Morgon Yoga”. Hoppas nån på Skattemyndigheten ser mitt inlägg om den här resan, uppehället gratis vilket är fallet här”, kommenterar någon.

Yoga för mångmiljonärer?”, frågar någon.

Det här är klurigt, minst sagt. Det ser så klart underbart ut på resan med solen, stränderna och allt fint. Men samtidigt är det inte helt rätt i tiden att ge sig ut på en sån resa till andra sidan jorden.

Vad tycker du? Kommentera gärna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev