STORT GRATTIS: Axel Pileby fyller 37 år – kravet från kärleken Felicia utanför rampljuset

Fredagen den 13:e – då fyller Axel Pileby år!
TV4-profilen firar sin 37:e födelsedag, och Nöjeslivet ber att få gratulera på bemärkelsedagen.

Med sin karaktäristiskt charmiga skånska och härliga framtoning har Axel Pileby blivit en självklar tittarfavorit i TV4. Programledaren är sedan några år tillbaka en av flera profiler som leder eftermiddagssatsningen ”Efter fem” i kanalen.

Där har han framför allt sällskap av kollegor som Tilde de Paula Eby, Henrik Alsterdal, Anna Brolin och nyhetsankaret Maximilian Artell.

I programmet ställer Pileby makthavare mot väggen, intervjuar kändisar och blickar ut över landet i det populära inslaget ”Sverigesvepet”.

Men det var inte självklart att det skulle bli tv för Axel. Efter avslutade studier började han tjänstgöra vid kvällstidningen Expressens sportredaktion.

Sedan blev det TV4 – och tv-debut.

Då hade han några av landets största stjärnor vid sin sida – en trygghet, menar Axel.

– Det kändes otroligt tryggt att ha Tilde vid min sida. Hon är verkligen en av de bästa – kanske den bästa – programledaren. Jag har lärt mig så mycket av henne, säger Axel Pileby i en stor intervju med Hemmets journal.

Artikeln fortsätter under bilden.

Samtidigt innebär tv-jobbet också att han tvingas till en hel del research. För att hänga med i svängarna när alla gäster, aktuella med nya böcker, tv-serier och annat, tvingas han insupa en hel del kultur.

Detta, menar Axel, även har gått ut över privatlivet.

– Jo, min sambo Felicia kan tycka att jag hänger lite för mycket vid telefonen. Och hon har helt rätt! Jag ska bli bättre och släppa den åtminstone några timmar varje kväll, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter under bilden.

Paret har en tvåårig dotter tillsammans, och att bli förälder har gett nya perspektiv på livet för TV4-profilen.

– Att få barn hjälper. Du inser att allt inte kretsar kring dig själv längre, du är inte jordens viktigaste människa. Det är lätt att bli ego i den här branschen, säger Pileby.

Som på fredagen den 13 oktober fyller 37 år – vi önskar stort grattis på födelsedagen!