STORT GRATTIS: Lena Philipsson fyller 56 år – folkkära artistens besked om framtiden

Den folkkära artisten Lena Philipsson fyller 56 år på onsdagen.
Nöjeslivet ber att få gratulera popstjärnan!

Lena Philipsson är en av våra mest folkkära artister. Pop- och schlagerstjärnan har varit en självklar del av svenskt musik- och nöjesliv ända sedan tidigt 1980-tal, då hon debuterade med singeln ”Boy/You Open My Eyes” 1984. Två år senare arbetade hon på Byggnadskontoret i sin älskade hemkommun Vetlanda – när hon samtidigt skulle sjunga i Melodifestivalen för första gången.

STOCKHOLM 2014-03-08 Lena Philipsson anländer till bankettsalen för efterfesten på finalen av Melodifestivalen 2014 i Friends arena på lördagen. Foto: Fredrik Persson / TT

Det blev så klart succé – låten ”Kärleken är evig” kom tvåa och skrev för evigt in sig i den svenska Melodifestivalhistorien som en av de stora klassikerna. På senare år har hon också släppt det kritikerrosade albumet Maria Magdalena med bland andra singeln ”En stilla depression”.

Lena Ph:s succé 2021 – Mello-hyllningar och medalj av kungen

Därefter har det blivit otaliga uppträdanden i såväl tv som ute på vägarna, och Lena Ph är nästan lika känd för sitt härliga sinne för humor som sin sångtalang och sitt unika artisteri.

Under Melodifestivalen förra året gjorde Lena Philipsson en bejublad sketch om hur en artist tacklar vardagen mitt under en pandemi. Lena Ph ledde den första deltävlingen tillsammans med Christer Björkman och gjorde stor succé.

Året fortsatte bland annat med att hon liksom artistkollegan Magnus Uggla fick ta emot medalj av kungen på slottet, för sin långa popkarriär.

LÄS MER: Här får Lena Philipsson ta emot medalj av kungen

Nu hoppas Lena Ph liksom resten av Sverige och världen att coronapandemin ska dämpas. Under de senaste två åren med covid-19 har kultur- och nöjeslivet runtom i landet drabbats av restriktioner vad gäller publikkapacitet. Så även nu, då regeringen och myndigheter satt ett publiktak på 500 åskådare för att stoppa smittspridningen av omikron-varianten som just nu löper genom samhället.

GÖTEBORG 2021-06-20 Lena Philipsson uppträdde i Lotta på Liseberg i somras. Lena Philipsson. Foto: Tommy Holl / TT

På Instagram visar Lena Philipsson nu upp en häftig bild på sig själv och texten ”Maria Magdalena” – titeln på hennes senaste album. Hon hoppas snart få ge sig ut på turné och möta sin publik igen.

– Fixar lite inför kommande turnén, trots att ingen riktigt vet hur det blir med det. Men som tidigare sagts: mitt och andras arbete kräver framförhållning, så vi måste börja, skriver hon på Instagram.

Fansens längtan efter Lena Philipsson

Hon får medhåll av fansen, som uppenbart saknar att få se henne på scenen. Inlägget har i skrivande stund fått tusentals reaktioner.

”Fina Lena vad jag behöver din musik”, skriver en av Lena Ph:s följare i kommentarsfältet till inlägget.

”Håller alla tummar och tår för att det blir av”, skriver en annan följare.

På onsdag den 19 januari fyller Lena Ph 56 år och vi får anta att en kommande turné står högt upp på önskelistan!

Stort grattis på din dag, Lena Ph! Tack för alla härliga låtar du gett oss genom åren.