STORT GRATTIS: Suzanne Axell fyller 68 år – så vill hon fira födelsedagen: ”Med så många…”

Suzanne Axell är helt klart en av våra mest folkkära programledare genom tiderna.

Under 18 års tid ledde hon det populära programmet Fråga doktorn.

På onsdagen fyller stjärnan 68 år – och så ska hon fira den stora dagen!

Suzanne Axell föddes 1955 i Stockholm och påbörjade tidigt sin karriär inom journalistiken.

Mellan 1980 till 1990 jobbade hon bland annat som kriminalreporter på Expressen och som nöjesreporter på den numera nedlagda tidningen Arbetet.

I början på 90-talet lämnade Suzanne tidningsjournalistiken för att satsa på radio. Hon började på Radio Uppland där hon gjorde sommarprogrammet Parasollet, som var oerhört uppskattat bland lyssnarna. Därefter fortsatte hon en tid på Radio Stockholm och Sveriges Radio P4.

Foto: Johanna Norin/press

1999 lämnade hon dock radio för att istället bli programledare för Go’kväll i SVT. Där gjorde hon hela 300 program innan hon 2003 blev programledare för Fråga doktorn.

I Fråga doktorn såg Suzanne Axell och läkaren i studion till att tittarna fick svar på sina frågor som rörde allt kring hälsa och välmående. Och många program blev det. Den 26 oktober 2020 hade man gjort hela 600 avsnitt!

Därför lämnade Suzanne ”Fråga doktorn”

Men år 2021 beslutade sig Suzanne för att hoppa av Fråga doktorn.

Jag har funderat på detta länge-att sluta leda Fråga Doktorn och bestämde mig i höstas då jag sa upp mig. Jag blev tillfrågad om jag kunde/ville stanna till 1 mars 2021, vilket jag också sa ja till”, skrev Suzanne Axell i ett mejl till Nöjeslivet tidigare och fortsätter:

Jag vill göra lite annat i livet efter dessa 18 år, slippa vara beroende av tåg som inte går och kommunikationer som inte funkar”.

Sedan dess har Suzanne bland annat släppt boken ”Livet efter 60”. Och dessförinnan har vi också sett henne som medverkande i bland annat frågesportprogrammet Alla mot alla och även i Let’s dance, där hon dansade med Tobias Bader 2021.

Så ska Suzanne fira födelsedagen

Med anledning av Suzannes födelsedag så kontaktade Nöjeslivet Suzanne för några kommentarer. Och det tycks som att födelsedagen kommer att firas

– Med så många glada människor som möjligt, för det gör livet bättre!, skriver Suzanne Axell i ett mejl till Nöjeslivet.

Året har varit tufft för Suzanne då hon förlorat nära och kära. Men hon blickar framåt och ser till att omge sig med snälla och omtänksamma personer.

– I år har jag förlorat människor som jag älskar, så jag håller fast vid det enastående livet och vill ta vara på allt, skriver Suzanne.

Tiden framöver

Framöver så är Suzanne aktuell som föreläsare.

– Jag ska ut på en del föreläsningar i Kungälv och Dalarna bland annat, men hoppas få vara med om mer skoj, mer roligt, mer glädje!

Suzanne Axell
Foto: Johanna Norin/TT

Stort grattis på din dag Suzanne! Vi saknar dig i tv-rutan!

Passa på att gratulera Suzanne Axell i kommentarerna på Facebook!