Därför slutar Suzanne Axell som programledare egentligen – verkliga orsaken bakom plötsliga avhoppet

Efter 18 år lämnar nu Suzanne Axell över rodret i ”Fråga doktorn”.

Men beslutet togs för en lång tid sedan för den folkkära profilen och nu bryter hon tystnaden om sanningen bakom plötsliga avhoppet.

”Det har varit oerhört tufft”, skriver Suzanne i ett mejl till Nöjeslivet.

Redan för ett år sedan riktade hon stark kritik mot sin egen arbetsgivare SVT.

Efter alla år på kanalen kände Suzanne Axell att hennes älskade program ”Fråga doktorn” hade fått det erkännande hon hade önskat.

– Jag trivs bra på SVT, men jag kan inte säga att jag har behandlats som en stjärna. Vi är en liten grupp av kvinnor och män som gör programmet. Vi har inte fått någon särskild uppmärksamhet för detta inifrån, har hon tidigare berättat för Nöjeslivet.

Suzanne Axell
Suzanne Axell

Istället har stödet kommit från tittarna som hon möter varje dag.

– Folklighet är det finaste som finns. Vi gör programmet för tittarna och värnar om dem som följer oss, säger hon.

Hon berättade även då att hon hade en dröm om att få ett eget program, men att hon varje gång fick nobben av SVT.

– Jag skulle vilja göra ett eget intervjuprogram innan jag lägger ner. Då skulle jag göra ett porträtt av en person. Tillsammans med en redaktör pitchade jag fram idén men jag fick någon luddig förklaring och sen föll allting mellan stolarna, säger hon och fortsätter:

– Jag har en bra idé nu och kommer pitcha fram något framöver. Jag kommer inte att ge upp, det är inte min stil.

Sofia Rågenklint ersätter

Men nu har en stor vändning kommit.

Under måndagskvällen meddelade den folkkära programledaren att hon lämnar ”Fråga doktorn” som programledare, men att hon kommer arbeta med annat kring programmet.

Hennes ersättare blir Sofia Rågenklint som i dag leder syskonprogrammet ”Fråga doktorn hälsa”.

Bryter tystnaden om avhoppet

Men efter det chockande beskedet bryter nu Suzanne tystnaden om varför hon egentligen lämnar rodret efter 18 år.

”Jag har funderat på detta länge-att sluta leda Fråga Doktorn och bestämde mig i höstas då jag sa upp mig. Jag blev tillfrågad om jag kunde/ville stanna till 1 mars 2021, vilket jag också sa ja till”, skriver Suzanne Axell i ett mejl till Nöjeslivet och fortsätter:

”Jag vill göra lite annat i livet efter dessa 18 år, slippa vara beroende av tåg som inte går och kommunikationer som inte funkar”.

Suzanne Axell
Suzanne Axell. Foto: SVT

Suzanne berättar att det har varit tufft att åka så långt till arbetet och att isoleringen varit svår från andra.

”Jag har tio minuters promenad till tv-huset i Stockholm från min bostad, och har nu åkt 130 mil i veckan, sen Corona bröt ut i mars 2020. Det har varit oerhört tufft, speciellt när många andra arbetat hemifrån. Jag har suttit helt ensam på tåget norrut, och hela tiden hoppats på att allt ska gå bra. Att jag ska hålla mig frisk”.

”Att min mamma Anita ramlade i hemmet i december och fick en höftfraktur, det får en att fundera på livet…och vilka/vad man värdesätter mest”.

Detta kommer Suzanne Axell göra istället

Nu vill Suzanne blicka framåt och avslöjar att även om hon tar ett steg bakåt från programledarrollen, så har hon flera spännande projekt på gång.

”Jag har jobbat stenhårt för Fråga Doktorn under dessa 18 år och snart 617 program och jag hoppas att publiken märkt av det. Nu kommer jag kunna fortsätta arbeta för det program som varit min hjärtefråga i så många år fast i en annan form. Jag ska göra långa, tunga intervjuer som kommer att visas i ”Fråga Doktorn” under våren och hösten 2021 samt göra en dokumentär. Det är ett projekt som jag verkligen ser fram emot”, skriver hon och fortsätter:

”Och så fick jag ju förfrågan i december om att dansa i ”Lets Dance”,vilket blir en jättekul utmaning. Jag ska dansa för alla dem som ständigt fått höra att de inte är någonting alls, att man faktiskt duger även om man inte är helt perfekt- och visa att en tjej från söder i Stockholm kanske kan ta några schyssta steg, och vågar pröva. Och så ha kul,f ör vi behöver alla just nu mer kul i livet!”.

Vi önskar dig stort lycka till med allt i framtiden Suzanne och vi ser fram emot att se dig på dansgolvet igen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.