STORT GRATTIS: Titti Schultz fyller 51 år – okända kopplingen till världsstjärnan
Titti Schultz

STORT GRATTIS: Titti Schultz fyller 51 år – okända kopplingen till världsstjärnan

Hon är hela Sveriges radiodrottning med miljontals lyssnare varje dag. På torsdagen fyller Titti Schultz 51 år och vi ger henne våra hjärtligaste gratulationer!

Titti Schultz har sedan flera decennier tillbaka hörts i radio och kan med säkerhet titulera sig som en av Sveriges främsta radiopratare.

Karriären inom radio

Det var vid universitetet London Collage of Printing som Titti studerade till journalist – ett ämne som hon senare skulle bli väldigt framgångsrik inom.

Under 2000-talet hörde vi henne under många år i radiokanalen Rix FM, där hon främst medverkade i ”RIx Morronzoo” tillsammans med bland andra Roger Nordin och Gert Fylking.

2013 gick hon dock över till den konkurrerande radiokanalen NRJ där hon gjorde programmet ”Vakna med NRJ”.

Tre år senare bytte Titti frekvens ytterligare en gång och gick den här gången över till public service. I SR P5 STHLM var hon i två års tid med och ledde kanalens morgonprogram.

Sedan hösten 2018 är Titti Shultz programledare för ett av Sveriges Radios mest populära program – P4 Extra. Varje vecka möter hon och intervjuar intressanta personligheter, kändisar samt makthavare som hon ställer till svars.

Både 2020 och 2021 tilldelades hon Radioakademiens pris ”Årets radioprogramledare” – vilket hon verkligen gjort sig förtjänt av om du frågar mig.

Kärleken med gamla kollegan

Titti Schultz är sedan 17 år tillbaka tillsammans med den forna kollegan Erik Näss. Paret träffades nämligen på jobbet under tiden då de båda jobbade på Rix FM.

– Vissa kollegor hävdade att de kände det på sig, men i själva verket är vi säkra på att det kom som en stor överraskning för alla, utom möjligen för en person. Vi var duktiga på att smyga med det, haha, sa Titti Schultz i en intervju med Allas.

LÄS MER: Därför vägrar Titti Schultz skaffa barn – berättar nu om beskedet med kärleken

STOCKHOLM 20171120 Titti Schultz och Erik Nääs anländer till utdelningen av Human Rights Award 2017 på Berwaldhallen. Foto: Jessica Gow / TT

På hennes Instagram postade Titti ett inlägg från Polarprisgalan. Där figurerar hon med en världsartist som hon fick en pratstund med. Hon avslöjar även att det finns en viss koppling mellan dem.

Titti växte upp i Gävle, där gick hon faktiskt i samma skola som Yusuf Islam (tidigare Cat Stevens). De båda gick nämligen på Solängsskolan, det skiljer dock 24 årskullar på dem.

Stort grattis på din födelsedag Titti! Hoppas du får en helt underbar dag!

Passa på att gratulera radiodrottningen i en kommentar på Facebook!