FOTO: TV4

Tilde De Paula avslöjar varför hon slutade på Nyhetsmorgon

Tilde de Paula meddelade tidigare att hon slutar på Nyhetsmorgon i TV4 – efter 17 år. Nu är hon aktuell med programmet ”Efter fem” i samma kanal. För Expressen berättar programledaren varför hon slutade på Nyhetsmorgon – och den livsförändring det inneburit.

 

tilde de paula eby
Foto: Instagram

Tilde de Paula, 46, berättar för Expressen att det tog på krafterna att vara programledare för Nyhetsmorgon. Trots det valde hon att fortsätta, men efter den intensiva valrörelsen, med många långa och hektiska sändningar, kände hon sig allt tröttare.
– I oktober när valsändningarna var färdiga och jag slutade sända ”Nyhetsmorgon” på vardagarna trodde jag att jag skulle bli jättepigg, men jag kände mig bara ännu tröttare, säger hon till tidningen.

Därför slutade Tilde på Nyhetsmorgon

Till slut nådde Tilde en punkt där det inte längre gick att fortsätta på Nyhetsmorgon.
– Ja, när jag såg alla varningstecknen – sömnproblemen, stressen, ljudkänsligheten – insåg jag att jag måste förändra min arbetssituation. Jag tog bort uppdrag, jobbade mindre och lade mer tid på mig själv och efter ett tag började sömnen funka bättre igen, berättar hon för Expressen.

Foto: Sjuan

Då dök möjligheten med nya programmet ”Efter fem” upp.
– Redan i våras när vi satt och pratade om hur jag skulle jobba i höstas och framöver kom idén med ”Efter fem” fram och jag gick i gång direkt. Det kändes i hela kroppen att jag ville det, berättar hon.

Efter en välbehövlig paus berättar hon att hon fått ny energi till sitt nya program – nu väntar över 100 sändningar under vintern och våren.

Helt rätt att sätta ner foten och ta ett steg tillbaka. Hälsan är viktigare än allt annat. Så skönt att höra att du är tillbaka med ny energi, Tilde! 

Dela artikeln för att stötta Tilde de Paula!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]