Tomas von Brömssens nya besked – så mår stjärnan idag egentligen: ”Förstår inte riktigt själv”

Tomas von Brömssen är en av våra absolut mest folkkära och hyllade skådespelare – med all rätt.

Nu ger 80-åringen sitt besked om hälsan.

Tomas von Brömssen har sedan långt tillbaka stått på teaterscener och framför filmkameror.

1969 tog han examen från Statens scenskola i Malmö, och sedan dess har karriären blomstrat för den talangfulle skådisen.

Det var i rollen som Herbert i julkalendern Albert & Herbert som han blev känd för hela svenska folket. Genom åren har Tomas figurerat i mängder av olika filmer och tv-serier men också förstås teatrar.

Trots att Tomas von Brömssen börjar komma upp i ålder så håller han igång fortfarande. Just nu håller han på att repetera inför pjäsen Kontrabasen som sätts upp i höst.

Tomas von Brömssen
Foto: Björn Larsson Rosvall

Tomas von Brömssen om åldrandet

I en tidigare intervju med Aftonbladet från förra året så berättade Tomas om sina tankar inför åldrandet.

– Jag är rädd för att åka på demens och bli en belastning för alla. Tänk att inte kunna delta i livet utan bara bli omskött hela tiden. Jag vill gärna slippa långvården och dör hellre frisk och glad, sade han till tidningen.

LÄS MER: Tomas von Brömssens dystra hälsobesked – bryter nu tystnaden: ”Kroppen förfaller”

”Förstår inte riktigt själv”

Men skådespelaren, som fyllde 80 år i våras, känner nu ett år senare en tacksamhet inför att kunna få hålla igång fortfarande.

– Jag har inte tänkt så mycket på det där med att vara tacksam men nu tänker jag mer på det. Att man kan få gå och stå. Och kan stå på scenen fortfarande. När jag hörde att jag fyllde 80, jag förstår inte riktigt själv men jag har ju gjort det, säger Tomas von Brömssen i en ny intervju med Hänt och fortsätter:

– Det är det jag känner en tacksamhet över. Att jag känner en tacksamhet för det, att jag kan hålla på fortfarande och tycker att det är väldigt roligt. Det är spännande fortfarande att stå på scenen.

Tomas von Brömssen
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ärliga orden om hälsan

På Hänts fråga om han mår bra och hur det står till med hälsan svarar Tomas:

– Ja annars hade jag inte kunnat göra detta. Jag slipper det där, jag såg det att Tommy Körberg hade en svacka här men måste ändå upp och spela. Det är ju skitjobbigt om man inte mår bra men ändå ska upp på scenen. Det är tufft, säger Tomas till Hänt.

Utöver sina föreställningar i höst så har Tomas även flera projekt på gång i framtiden, dessa vill han dock inte avslöja än.

Vad härligt att du mår bra och håller igång Tomas! Vi ser fram emot att se mer av dig på scenen!

Vilken är din favoritroll som Tomas von Brömssen gjort? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

.