Artisteliten hälsar på hos kungafamiljen i sommar – kungen har bjudit in Carola: ”Längtar”

Kungafamiljen förbereder sig för en sommar tillsammans. på Solliden.

Nu välkomnar kungen även artisteliten.

– Det kommer bli häftigt, säger Arvingarnas sångare Casper Janebrink till Expressen.

Som vi tidigare berättat har prinsessan Madeleine nyligen återvänt till Sverige med sina barn efter en längre tid i USA. 

Det får vi se som ett tecken på att även vår kungligaste familj förbereder för en sommar med släkten.

”Hela familjen planerar att komma till Sverige i sommar och tillbringa tid med familjen på Solliden på Öland i juli”, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare skrivit i ett mejl till Nöjeslivet.

Ja, sommaren kommer kungafamiljen att till stora delar spendera på Öland i familjens sommarbostad – Solliden. 

Men förutom kära återseenden och Öländsk sommar så kommer kungafamiljen få njuta av flera live-konserter.

SollidenSessions

Det hela kommer bli möjligt genom SollidenSessions som är konungens nya satsning för att arrangera avskalade konserter för artisteliten på Solliden.

På schemat står flertalet konserter, utspridda över sommaren med start i juli och först ut att sjunga för kungafamiljen är ingen mindre än Peter Jöback.

Han kliver upp på scen 3 juli – efter det löper sommarschemat på med artister som Arvingarna, Hasse Andersson och Lena Philipsson, med flera. 

Arvingarnas sångare, Casper Janebrink, säger till Expressen att kungens initiativ minst sagt kommer lägligt, med tanke på alla uteblivna spelningar för artisterna under pandemin.

– Det kommer bli häftigt, jag har aldrig varit ute på Solliden och sett det på nära håll. Och nu när till och med kungen är med på ett hörn känns det stort, säger han till tidningen.

Foto: Holger Motzkau / Wikimedia Commons

Kronprinsessan fyller år

Mitt i all stjärnglans och alla härliga stämmor, så vankas det även födelsedagsfirande för kronprinsessan Victoria.

Vad passar då bättre än att tjuvstarta firandet en aning redan kvällen innan? Kungen har nämligen bjudit in Carola till Solliden för att uppträda den 13 juli – dagen innan kronprinsessans 44-årsdag. Vilket även allas skrivit om.

– Jag kan inte tänka mig en vackrare uppstart efter pandemin än att få ta mina första toner på Solliden. Som jag längtar att få sjunga för publiken och välkomna sommaren tillsammans!, säger sångerskan enligt allas.

Carola Häggkvist
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konserterna kommer ta plats på den gamla utomhusscenen vid uteserveringen på Solliden, som annars ekat tom de senaste åren.

Under evenemangen kommer 500 åskådare ha möjligheten att vara på plats. Biljetterna började släppas under tisdagen på SollidenSessions hemsida.

Här är programmet för SollidenSessions:

 • 3 & 4 juli – Peter Jöback
 • 9 juli – Lena Philpsson
 • 13 juli – Carola
 • 15 juli – Smith & Thell
 • 17 juli – Hasse Andersson
 • 23 juli – Bo Kaspers Orkester
 • 26 juli – Lisa Nilsson
 • 30 juli – Arvingarna
 • 3 augusti – Lill Lindfors
 • 4 augusti – Magnus Carlsson
 • 13 augusti – Magnus, Elisa & Marcos

Vilken härlig sommar det kommer bli på Solliden! Vilka artister hade du helst lyssnat till? Lämna gärna en kommentar på Facebook.