Bilderna på Victoria och prins Haakon tillsammans skapar rubriker utomlands – nu ser alla samma sak

Bilder på kronprinsessan Victoria och norska kronprins Haakon skapar rubriker utomlands. Duon trivdes bra i varandras sällskap under resan till Afrika, vilket hyllats av folket. Nu uppmärksammar flera samma sak i bilderna. 

Nyligen begav sig kronprinsessan Victoria till Afrika för en veckas utvecklingsarbete tillsammans med FN. Prins Daniel, som ofta ses vid sidan om Victoria, var kvar hemma i Sverige tillsammans med barnen Estelle och Oscar. 

Victoria reste som ensam representant för det svenska kungahuset, men fick sällskap av norska kronprins Haakon, som är en god vän till henne och prins Daniel. 

Reste till Afrika tillsammans

Resan inleddes med ett besök på den svenska ambassaden i Nairobi, där kronprinsessan höll ett tal för alla svenska medborgare som var inbjudna. Under en av kvällarna hade FN:s utvecklingsprogram UNDP ordnat en fest för sina kungliga gäster. 

Partyt ägde rum på femstjärniga lyxhotellet Tribe Hotel i Kenyas huvudstad Nairobi, framför en upplyst pool där gästerna kunde mingla och dansa. 

Under festen fångades kronprins Haakon och kronprinsessan Victorias kära återseende på bild, och de såg sannerligen ut att ha roligt ihop.

Haakon och Victoria har gemensamt att de båda är tronarvingar, och enligt Svensk Dam har de funnit stöd hos varandra under många år. 

LÄS MER: Nya festbilderna på Victoria: Här roar sig kronprinsessan och prins Haakon utomlands

Umgås privat

De träffas inte enbart när det vaknas kungliga uppdrag, utan umgås privat tillsammans med prins Daniel och prinsessan Mette-Marit. Haakon är också gudfar till prinsessan Estelle, och Mette-Marit är gudmor till prins Oscar. 

Tronarvingarnas fina vänskap går inte att ta miste på, och på Kungahusets Instagram har många lovordat deras samarbete. 

De fina bilderna på duon har skapat rubriker i både Norge och Storbritannien.

Flera har även uppmärksammat Victorias stil och känsla för mode. Så här skriver brittiska tidningen  Daily Mail:

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och norska kronprins Haakon. Foto: Lise Åserud/NTB/TT

“Prinsessan Victoria av Sverige såg elegant ut i en blommig outfit tillsammans med Norges kronprins Haakon när de besökte Kwale County, Kenya”. 

Victorias stil hyllas

Även den spanska tidningen Harpers Bazaar noterade svenska prinsessans stil, och hyllade den med flera rader. 

Victoria från Sverige debuterar den mest smickrande asymmetriska klänningen med halsringning

“Den svenska troarvingen har valt en grön design med ett tryck av stora lila blommor som sticker ut för sin asymmetriska urringning och puffade ärmar. En elegant design perfekt för en festis look”.