Charles kyliga agerande mot sonen – Harry fick inte övernatta på slottet

Efter att prins Harry fick reda på att Charles drabbats av cancer så flög han direkt från Kalifornien till London för att hälsa på sin far.

Men uppgifter pekar nu på att Harry inte fick övernatta i ett av de många kungliga hemmen.

Under måndagskvällen blev det känt att kung Charles III fått en cancerdiagnos. Hovet har inte avslöjat vilken typ av cancer han lider av, men de har gått ut med att det inte ska vara prostatacancer.

Cancern upptäcktes nyligen då Charles genomgick behandling för en förstorad prostata.

Innan nyheten kablades ut till allmänheten så valde Charles att berätta om sin diagnos för familjen själv. Han tog även kontakt med Harry, som på måndagen satte sig på ett plan till London för att besöka sin far.

Det senaste året har Harry och Meghans relation till övriga kungafamiljen varit minst sagt dålig. Detta efter att Harry och Meghan talade ut i en intervju med Oprah Winfrey om hur de behandlats av kungafamiljen. Senare har även Harry avslöjat flera hemligheter om familjen i sin självbiografi ”Den andre”.

Harry och Meghan har båda avsagt sina kungliga ämbeten och flyttade för några år sedan till Kalifornien. Harry ska inte ha haft någon kontakt med familjen sedan drottning Elizabeth II begravdes, även om han var med när Charles invigdes till tronen.

Första riktiga kontakten med sin far på länge

På tisdagen anlände Harry ensam till London och kort därefter besökte han sin far på det kungliga residenset Clarence House. Enligt källor inifrån hovet så samtalade Harry och Charles i 45 minuter, innan Harry åkte vidare.

Men någon kontakt med sin bror, prins William, ska Harry inte ha haft. Sedan Harry talat ut i media har William vägrat att tala med sin bror. Enligt en källa som står nära Harry så hade Harry dock inte haft något emot att träffa sin bror, vilket Daily Mail rapporterat om.

Hertigens främsta anledning att resa till Storbritannien är att besöka sin far. Om möjligheten skulle uppstå att träffa prinsen av Wales skulle hertigen med glädje ha accepterat den.

Fick inte bo i familjens hus

Under sin vistelse i England har inte Harry fått bo på något av de kungliga residensen. Efter att ha avsagt sina kungliga förpliktelser så blev Harry och Meghan dessutom av med huset Frogmore Cottage, så de är i stort sett hemlösa i Storbritannien numera.

Enligt uppgifter så fick Harry inte ens övernatta hos Charles och Camilla på Clarence House. Istället så tror man att Harry spenderat tid på ett lyxhotell i London.

Hoppas att deras möte kan ha bidragit till att de får en bättre relation framöver. Det kan inte vara kul att vara så främmande för varandra.