Därför kommer Victoria och Daniel bryta traditionen – parets gemensamma beslut

Midsommarfirandet blir en aning speciellt för kronprinsessparet i år. Det är nämligen ett annat firande som kommer i mellan.

Att jobba på midsommarafton är det många som behöver göra. Kungafamiljen brukar vara förskonade från uppdrag på midsommarfton, men i år står något särskilt på agendan, vilket Svensk damtidning rapporterar om.

Ska fira en gammal trotjänare

Stockholms stadshus fyller nämligen 100 år – och detta ska naturligtvis firas!

Stadshuset invigdes på självaste midsommarafton 1923 under högtidliga former. För att fira jubilaren kommer kronprinsessan Victoria och prins Daniel att närvara för en särskild ceremoni.

Firandet av Stadshuset pågår under en hel jubileumsvecka med start den 16 juni och avslutas på midsommarafton.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stockholms stadshus
Stockholms stadshus. Foto: Mats Schagerström/TT

Får romantiskt sällskap

Klockan 10 kommer Victoria och Daniel att anlända till Stadshuset för att inviga det nya konstverket ”Kärlekspar på klippan”.

De kommer inte att vara ensamma i Stadshuset, det är nämligen hela 200 brudpar som kommer att vara där för att vigas under dagen.

Enligt Svensk damtidning verkar det som att Victoria och Daniel kommer att få sällskap av det första brudparet och deras gäster under invigningsceremonin.

Det klassiska midsommarfirandet på Öland kommer Victoria och Daniel att behöva rucka lite på till följd av uppdraget – men bara lite.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Victoria och Daniel inför operaföreställningen "Gustav Wasa" den 10 juni.
Foto: Anders Wiklund/TT

Flyger direkt mot sommarslottet

Klockan 13 samma dag flyger de nämligen från Bromma till Kalmar och därefter vidare mot Solliden på Öland, där det traditionella firandet med familjen äger rum.

Även kungaparet kommer att fira Stadshusets jubileum. Dagen innan midsommarafton kommer de att delta i en jubileumsmiddag i Blå hallen. Även för 100 år sedan hölls invigningsmiddagen dagen före midsommarafton.

Anländer i bröllopsbåten

Kungaparet kommer även att glida in till Stadshuskajen och lägga till med kungaslupen Vasaorden, som senast användes vid Victoria och Daniels bröllop. Det är ingen dålig entré!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ros med kungaslupen Vasaorden till slottet efter vigseln i Stockholm. Foto: Mats Andersson/TT
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ros med kungaslupen Vasaorden till slottet efter vigseln i Stockholm. Foto: Mats Andersson/TT

Hoppas att ni får en riktigt fin midsommar hela kungafamiljen!

Har du några fina minnen från Stockholms stadshus? Dela gärna med dig av dem i kommentarerna på Facebook!